Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la lansarea "Angajamentului pentru Romania", ca dupa 2012 USL va pune "un tricolor" care sa ii uneasca pe romani, fara "culori care au facut rau Romaniei", adaugand ca "exista doua cai: UDMR sa mearga in opozitie si PDL la DNA", relateaza Mediafax.

Victor Ponta a declarat, la lansarea "Angajamentului pentru Romania" al USL, ca a fost ales municipiul Cluj-Napoca pentru aceasta reuniune a formatiunii deoarece Transilvania este locul in care oamenii si-au pus cele mai mari sperante in Traian Basescu si PDL si au fost "cel mai crunt dezamagiti".

"De ce am lansat Angajamentul la Cluj, in inima Transilvaniei? Pentru ca Transilvania este locul in care oamenii si-au pus cele mai mari sperante in Traian Basescu si PDL si au fost cel mai crunt dezamagiti de Traian Basescu si PDL. Chiar si in 2009, cand bucurestenii au fost inselati de Traian Basescu, oamenii din Ardeal, cu consecventa si incredere, au crezut in Basescu si in PDL. Aici in Ardeal, buba, infectia PDL au izbucnit cu o violenta incredibila si socanta pentru populatia Romaniei, neobisnuita cu o mizerie atat de mare. Nu e vorba doar de cazurile de coruptie de la Cluj, ci si la Man de la Maramures, Falca din Arad, Botis din Bistrita, Scripcariu de la Brasov. Oamenii din Transilvania isi dau seama ca au fost mintiti de un individ fara scrupule, Traian Basescu, care isi uraste tara. Era necesar sa lansam 'Angajamentul pentru Romania' al USL in Transilvania, pentru ca, daca vom castiga aici alegerile de anul viitor, castigam in toata Romania", a spus Ponta.

Liderul PSD a afirmat ca reprezentantii USL trebuie sa spuna oamenilor dezamagiti ca vor pune in loc oameni cinstiti si competenti, intrucat "cinstea si competenta lipsesc cel mai mult in aceasta perioada".

"Nu pot sa ii jignesc pe oamenii din Ardeal care au reprezentat partidele noastre, comparandu-i cu cei de acum. Poti sa il compari pe Rus cu Igas, pe Marga cu Funeriu? Cred ca USL trebuie sa faca mai mult decat sa constate dezamagirea oamenilor din Transilvania si sa vina cu oameni competenti, care sa nu faca Ardealul de rusine. In Transilvania se poate castiga. Noi, cei trei presedinti, trebuie sa ne luam angajamentul sa ne tinem de cuvant si vom castiga si Ardealul si Romania si vom sarbatori 1 Decembrie 2012 in libertate", a spus liderul PSD.

Victor Ponta a adaugat ca, in locul celor de la putere, USL va pune "un tricolor" care sa ii uneasca pe romani: rosu de la PSD, galben de la PNL si albastru de la PC.

"Vreau sa ne angajam ca, pe langa aceste culori, nu vor aparea alte culori care au facut rau Romaniei, nici portocaliul minciunii si coruptiei, nu va fi nici negrul celor care ne-au tradat pentru grade militare nemeritate. Nu cred ca dupa 2012 trebuie sa fie nici culoarea verde a UDMR. Exista doua cai: UDMR sa mearga in opozitie si PDL la DNA", a subliniat presedintele PSD.

Potrivit acestuia, USL este singura alternativa la actuala putere, insa va urma o "batalie care va fi cumplit de grea".

"Ei au totul de pierdut, noi trebuie sa nu avem nimic de pierdut. Trebuie sa ne batem pana la capat si sa castigam absolut tot pentru USL si pentru Romania. Trebuie sa ne angajam si ca USL trebuie sa ramana unita. Ma voi bate in campania electorala pentru Crin Antonescu, presedinte al Romaniei. Crin Antonescu a devenit un camarad de razboi, suntem in razboi impotriva regimului pe care vrem sa il schimbam, imi iau angajamentul sa ramanem impreuna si pe timp de pace", a conchis Victor Ponta.