UDMR va decide miercuri pe cine va propune la sefia Secretariatului General al Guvernului (SGG), a declarat, marti seara, la TVR Info, ministrul Mediului Laszlo Borbely. Urmeaza apoi confirmarea in functie care va fi facuta printr-o decizie a premierului Emil Boc.

UDMR a obtinut acest post in schimbul sustinerii lui Vasile Blaga la sefia Senatului. Borbely a explicat ca, chiar daca Curtea Constitutionala va invalida votul din Senat referitor la Vasile Blaga, in urma sesizarilor depuse de USL sau de Mircea Geoana, UDMR nu va pierde SGG pentru ca PDL nu a pus o astfel de conditie.

Postul de la sefia SGG ramasese liber dupa ce Daniela Andreescu a fost revocata din functie fiind suspectata de conflict de interese in urma unui scandal de presa. Acum interimatul este asigurat de adjunctul secretarului general al Guvernului, tot de la UDMR.

"Vrem sa dovedim ca si aici suntem performanti", a precizat Borbely. O provocare este sa rezolvam prin discutii cu RA-APPS problema spatiilor detinute de regie, a adaugat ministrul.

Potrivit unei horarari recente a Guvernului acestea urmeaza sa fie vandute prin licitatie publica.