Comisia juridica a constatat marti ca opt deputati au votat la "doua maini" astfel incat urmeaza ca Biroul permanent sa stabileasca sanctiunea care prevede interzicerea participarii acestora la lucrarile Camerei Deputatilor intre una si 15 zile, potrivit Agerpres.

Cei opt deputati sunt: Danut Liga, Marius Dugulescu si Valentin Rusu, din partea PDL, Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana si Ion Dumitru din partea PSD si liberalul Vasile Berci.

"Din analiza documentelor anexate la dosarele care au fost depuse la Comisia juridica se constata ca exista elemente care duc la concluzia ca suntem in prezenta unui vot multiplu, urmand ca Biroul permanent al Camerei Deputatilor sa stabileasca sanctiunea care va fi aplicata in conditiile articolului 127, alineatul 2, coroborat cu articolul 213, alineatul 1, litera e din Regulamentul Camerei Deputatilor", a anuntat presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda.

Presedintele Comisiei a adaugat ca cei opt deputati au primit invitatii scrise pentru a participa la sedinta comisiei insa niciunul nu s-a prezentat.

"Astazi m-am asigurat inca o data in plus ca au fost acoperite toate neregularitatile procedurale. A fost indeplinita procedura regulamentara cu toti colegii parlamentari si de aceea am putut sa trimitem astazi raportul Biroului permanent", a afirmat Daniel Buda.

Presedintele Comisiei a mentionat ca nu a informat Biroul permanent ca acesti deputati sunt recidivisti, dar a sustinut ca votul multiplu e un fenomen care trebuie sa inceteze. "Nu poti sa sfidezi inteligenta colegilor din Biroul permanent, in mod cert vor vedea acest lucru", a declarat Buda.