Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca situatia creata la Senat prin alegerea lui Vasile Blaga la sefia camerei parlamentare nu reprezinta o pierdere, dar nici un castig, pentru PSD, informeaza Agerpres. Intrebat in legatura cu declaratia lui Mircea Geoana de luni, potrivit careia alegerea lui Vasile Blaga in functia de presedinte al Senatului este "inceputul sfarsitului celor doi lideri ai USL", liderul PSD a afirmat ca Antonescu nu va rata functia de presedinte al tarii, precum a facut Geoana.

"Nu cred ca e nicio pierdere, niciun castig, cred ca pentru presa e un mare castig, ca am avut pentru o zi un subiect cu care sa acoperim bugetul de stat si decizia Curtii Constitutionale. Cred ca pentru USL este un moment important, pentru ca ne-am lamurit, inca o data si definitiv, pe cine poti sa te bazezi si pe cine nu in batalia de la anul. E clar ca PDL si UDMR vor negocia tot timpul functii, interese personale si se vor intelege. De fapt, PDL ce a facut la Senat? Ce au facut ei tot timpul: au furat o functie care nu era a lor si au cumparat niste voturi de la UDMR. E stilul marca PDL", a declarat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita.

Referindu-se la declaratia lui Mircea Geoana de luni, potrivit careia alegerea lui Vasile Blaga in functia de presedinte al Senatului este "inceputul sfarsitului celor doi lideri ai USL", Ponta a afirmat: "E cam pricinos domnul Geoana. Se bucura ca a pierdut opozitia functia? Am pierdut-o pentru ca domnia sa nu a fost de acord, atunci cand l-am rugat, sa lase conducerea vicepresedintelui, domnul Chelaru, sa conduca sedinta. E un gen de satisfactie pe care eu nu o inteleg. Nu stiu cum e cu cariera mea, dar sunt absolut convins ca domnul Antonescu nu va rata functia de presedinte al tarii pe care, din pacate, - si imi pare rau sa o spun si imi pare rau pentru Romania - domnul Geoana a ratat-o."

In cadrul aceleiasi conferinte, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca "in raport cu prevestirile groaznice ale domnului Geoana, sa stiti ca ma multumesc si cu mai putin".

Intrebat cum a afectat scandalul intern opinia alegatorilor, Victor Ponta a precizat ca cel mai recent sondaj realizat arata ca USL se mentine la 57% in preferintele de vot ale romanilor, in timp ce PDL nu depaseste 20%. Liderul PSD si-a manifestat insa ingrijorarea cu privire la faptul ca 59% dintre respondentii sondajului se tem ca viitoarele alegeri vor fi fraudate.