Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, dupa alegerea candidatului PDL Vasile Blaga la sefia Senatului, ca Opozitia "n-a pierdut nimic, pentru ca nu detinea de fapt functia de la Senat", anuntand totodata ca PSD va contesta la Curtea Constitutionala votul de luni din Senat.

"Cred ca astazi a fost un moment in care s-au spulberat ultimele iluzii... Pentru PDL nu conteaza deciziile CCR, nu conteaza nimic. In PDL nu exista unii buni si altii rai, cand e vorba de functii se inteleg", a spus Ponta.

"N-am pierdut nimic, pentru ca nu aveam de fapt functia de la Senat (...) Titus Corlatean nu e un infrant, a pierdut demn, a fost votat de toti senatorii USL. Vasile Blaga a castigat cu voturile UDMR. Este clar ca intre PDL si UDMR lucrurile se transeaza doar pe functii. Cei de la UDMR au spus pana azi-dimineata ca vor sa aiba un candidat propriu... Noi n-avem ce sa le dam celor de la UDMR, asa ca l-au votat pe Blaga", a sustinut liderul PSD.

In ceea ce priveste contestatia pe care juristii social-democratii o vor inainta la CCR, Ponta a spus ca "va fi o situatie destul de penibila", pentru ca exista deja o decizie a Curtii care a stabilit ca grupul PSD are dreptul de a desemna noul presedinte al Senatului.

"Probabil cei de la CCR vor scrie acum invers decat in decizia de atunci... Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intalmpla daca ne-ar da noua dreptate", a spus Ponta.

Totodata, Ponta a apreciat "ca o sa fie mai bine cu Vasile Blaga la sefia Senatului, decat era cu Mircea Geoana", pentru ca "se crea impresia falsa ca noi n-am fi cu totul in Opozitie, fiindca PDL avea prima functie in stat, noi pe a doua. Macar acum PDL are absolut totul in aceasta tara".