"In 2013 vom avea o mare coalitie la guvernare intre PD-L (dreapta) si PSD (stanga). Sau cum se vor fi numind cele doua partide pana atunci", sustine fostul ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, intr-un editorial publicat in Evenimentul Zilei. Lazaroiu a explicat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca este nevoie de aceasta coalitie pentru a obtine in viitorul Parlament majoritatea de 2/3 necesara modificarii Constitutiei. "In acest context foarte tulbure international, toata lumea vorbeste numai despre asa ceva: revizuirea tratatelor, revizuirea actelor constitutive, pentru ca se da peste cap ordinea institutionala si e nevoie de o reasezare", a mai spus fostul ministru al Muncii.

Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat pentru Hotnews.ro ca scenariul lui Sebastian Lazaroiu este unul ireal si nu merita comentat. "Domnul Lazaroiu a terminat cu Alba ca Zapada si a trecut la Danila Prepeleac. Nu am ce sa comentez mai mult, pot eu sa-l contrazic pe angajatul lui Sorin Ovidiu Vantu !?!", a declarat Ponta.

Asculta interviul cu Sebastian Lazaroiu

Descarca fisierul audio in format MP3

"Conditia esentiala pentru a avea o coalitie PSD-PDL este acea de a revizui Constitutia, sunt multe lucruri de revazut", afirma Lazaroiu. El a adaugat ca n-a avut discutii cu seful statului si ca nu stie daca Traian Basescu ar accepta un asemenea scenariu. "Eu judec doar prin prisma unui obiectiv foarte important pentru Romania si prin prisma calculelor aritmetice care tin de ecuatia parlamentara si practic nu ajuta in nici un fel sa avem o majoritate omogena din punct de vedere ideologic si in acelasi timp suficient de mare pentru a revizui Constitutia", sustine fostul ministru al muncii.

Lazaroiu mai spune ca, pentru ca aceasta coalitie "contra naturii" din punct de vedere ideologic sa fie digerabila, trebuie ca cele doua partide componente sa arate altfel in 2013 decat arata acum: "Curatenia a inceput deja in ambele partide. Mai ajuta si DNA-ul, mai ajuta si justitia si partidele insele tin sau nu tin cont de aceste actiuni. Dar se pare ca o sa tina cont din ce in ce mai mult. Important e ca liderii celor doua partide sa aiba vointa sa elimine aceste personaje. De pilda in PSD, Ponta pare destul de determinat, mai ales ca acum a capatat mai multa autoritate prin excluderea lui Geoana, sa mearga mai departe. Si probabil ca va urma Adrian Nastase. In PDL am avut cazul de la Cluj si nu doar acela, in teritoriu, cu primari intrati in vizorul DNA si indepartati din partid." In opinia fostului ministru, ar fi mult mai greu de scos un partid din USL dupa alegeri.

Cum a ajuns realizator de emisiuni la Realitatea TV

  • Lazaroiu: Cred ca e oarecum o confuzie. Eu am discutat de la inceput cu cei de la Realitatea. Eu la aceasta emisiune nu particip in calitate de analist politic, pentru ca nu ma mai consider analist politic, ci mai degraba de politician mai analitic. Politician inseamna dupa parerea mea un om care are convingeri si le exprima public.
  • Sunt invitat permanent, dar nu e un contract pe perioada nedeterminata. Oricand, daca emisiunea nu merge bine, putem sa renuntam la aceasta colaborare. Dar deocamdata e in regula, sunt multumit. Emil Hurezeanu este un om pe care-l respect, un om echilibrat cu care chiar se poate discuta pe continut. Nu stiu cine e patronul, nu ma intereseaza atat de mult, cred ca am dovedit in timp ca eu nu am un stapan indiferent cine ma plateste. Pe mine ma intereseaza ca nimeni sa nu-mi impuna ce sa spun in emisiunea respectiva, spun ceea ce cred eu acolo. Si asta am facut intotdeuna indiferent unde m-am aflat.