Uniunea Naţională pentru Progresul României a criticat, duminică, declaraţiile liderului social-democrat Victor Ponta, considerând ''incalificabilă'' atitudinea acestuia de a-şi ataca foştii colegi şi ''reamintindu-i'' acestuia că înainte de Congresul din 2010, ''probabil cu gândul la un fotoliu ministerial'', îşi ''făcuse bagajele ca să plece din PSD'' şi să se alăture progresiştilor, potrivit Agerpres.

''Când strugurii sunt prea sus, Victor Ponta spune că sunt acri. Aceasta este explicaţia recentei declaraţii pe care imaturul preşedinte al PSD a făcut-o cu privire la UNPR. După cum se ştie, Victor Ponta a vrut să facă parte din formaţiunea despre care vorbeşte astăzi în termeni care nu-l onorează. Probabil cu gândul la un fotoliu ministerial, actualul preşedinte PSD a făcut demersuri de a se alătura UNPR - parte a coaliţiei de guvernare. Prin urmare, îi reamintim lui Victor Ponta că înainte de congresul din 2010 îşi făcuse bagajele ca să plece din PSD şi să pună umărul la construirea partidului pe care astăzi îl denigrează prin minciuni'', susţine UNPR într-un comunicat remis duminică.

UNPR considera că Ponta ''şi-a dat arama pe faţă'' iar atitudinea sa demonstrează că ''nu este mânat în politică decât de propriul interes şi că nu are capacitatea să adune o echipă în jurul lui''.

''Este absolut incalificabilă atitudinea lui Victor Ponta care îşi atacă foştii colegi cu atâta vehemenţă şi ipocrizie. Cum se face că, atâta vreme cât au fost în PSD, aceşti oameni, pe care îi numea prieteni, erau buni, iar acum, au devenit brusc răi? Explicaţia nu poate fi decât una singură: nu oamenii s-au schimbat, ci Victor Ponta şi-a dat arama pe faţă. A arătat că nu are niciun respect pentru vreunul dintre foştii sau actualii colegi, că nu este mânat în politică decât de propriul interes şi că nu are capacitatea să adune o echipă în jurul lui'', susţine UNPR în comunicat.

Potrivit sursei citate, ''oamenii nu vin alături de el ci, dimpotrivă, pleacă dezamăgiţi din PSD din cauza prestaţiei politicianului Ponta''. ''În acest ritm şi cu acest stil de conducere lipsit de responsabilitate şi de inteligenţă, bancul care circulă prin politică va deveni realitate, iar PSD va însemna în scurt timp doar Ponta - Sârbu (Ilie) - Daciana'', adaugă UNPR.

Progresiştii spun că ''persistenţa în atacuri mincinoase, care nu-i aduc niciun beneficiu, este o marcă a politicii imature şi iresponsabile pe care o duce Victor Ponta''. ''Vrea să dovedească probabil că are stomac pentru politică. Dar ar trebui să-i spună cineva că, pentru a fi adevărat lider, mai ai nevoie şi de cap'', se mai arată în comunicat.

Reacţia UNPR vine în urma declaraţiilor preşedintelui PSD, Victor Ponta, făcute la sfârşitul acestei săptămâni, la Bruxelles, unde a afirmat că nu vrea să mai plece nimeni din PSD şi că ''cei cu rea credinţă au plecat la UNPR'': ''Cei cu rea credinţă au plecat la UNPR, la domnul Oprea. Vorba domnului Cristian Tudor Popescu, este bine să existe un tomberon politic, dacă nu le dai o funcţie imediat, pleacă'', a spus Ponta.

Preşedintele PSD a afirmat, în context, că nu consideră că aceia care au plecat, de exemplu, la UNPR au reprezentat o pierdere, "pentru că este rău să ai în interior oameni doar cu numele".