Plenul Senatului ar urma sa aleaga, luni dupa-amiaza, un nou presedinte al Senatului, dupa ce Mircea Geoana a fost revocat din functie saptamana trecuta. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică, pentru Mediafax, că preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga, arătând că o variantă foarte bună ar fi fost si Anca Boagiu, dacă nu ar fi ocupat functia de ministru al Transporturilor.

"Cred că preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga, nu cred că avem foarte multe variante. Ar fi fost o varitantă foarte bună Anca Boagiu, dacă nu era ministru al Transporturilor, dar ea cred că face treabă bună la minister şi ar fi păcat să lase ministerul pentru şefia Senatul ", a declarat Cristian Preda.

El a arătat că în aceste condiţii nu sunt foarte multe variante, ci se profilează cineva cu o mare experienţă şi care contează mult în interiorul partidului: "În aceste condiţii, cred că nu avem foarte multe variante, se profilează asltfel spus cineva cu o mare experienţă, cineva care contează mult în interiorul partidului şi care din această poziţie sunt convins că va sprijini cu toată energia campania de la anul".