​Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu, a anuntat, sambata, ca, in cazul in care legea privind impozitarea averilor mari si foarte mari, nu va avea majoritate pentru a trece prin Parlament, in luna ianuarie UNPR va incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea legii privind impozitarea averilor mari si foarte mari, potrivit Mediafax.

Cristian DiaconescuFoto: HotNews.ro

Presedintele UNPR, Cristian Diaconescu a afirmat ca proiectul lansat de UNPR in iulie 2010 cu privire la impozitarea averilor mari si foarte mari nu este sprijinit de niciun alt partid parlamentar si nici de oamenii de afaceri bogati din Romania. In conditiile acestea, urmeaza ca la inceputul anului sa inceapa o campanie de stragere de samnaturi. Potrivit liderului UNPR, o astfel de lege ar aduce un plus de 9 miliarde de euro intr-o perioada de trei ani la finantele statului.

"Sper ca, in cateva saptamani, sa avem majoritatea parlamentara pentru a trece legea impozitarii averilor mari si foarte mari prin Parlament. Daca acest lucru nu se va intampla, vom trece, din ianuarie, la alte mijloace de convingere, ca sa nu spun de presiune, si vom strange semnaturi, sa intrebam cetatenii pe cale referendala, prin internet sau alte forme de consultare publica, daca sunt de acord cu o astfel de lege. Ar fi trebuit ca romanii care au dobandit averi foarte mari sa accepte ca o parte minimala a averilor lor sa faca parte dintr-un fond de asistenta sociala. Avem probleme enorme in Parlament pentru a promova aceasta lege, nu avem sprijinul niciunui partid politic. Niciunul dintre marii politicieni nu are nici cea mai mica determinare de a se apropia de acest proiect moral. Niciunul dintre marii bogati nu este dispus sa cedeze costul unei vacante de Revelion in strainatate pentru tara noastra", a declarat Diaconescu sambata, la Reuniunea regionala a organizatiilor formatiunii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, desfasurata la Cluj-Napoca.

Liderul UNPR a adugat ca, in principiu, legea face parte din protocolul coalitiei si , in principiu, este sustinuta de membrii ei. Cu toate acestea, increderea in acest act normativ nu s-a concretizat, pana acum, in vot. "In Senat, legea a fost respinsa, ceea ce nu este deloc convingator pentru o societate care vrea sa isi bazeze atitudinea parlamentara pe solidaritate si egalitate de sanse. Este inadmisibil sa cerem de la stat si de la altii solidaritate in conditiile in care fiecare dintre noi ne gandim doar la propria agenda", a declarat Diaconescu.