Am luat decizia de revocare a Danielei Andreescu din functia de sef al Secretariatului General al Guvernului, a anuntat vineri premierul Emil Boc. Seful Executivului si Daniela Andreescu au avut o intalnire la sediul Guvernului vineri, dupa sedinta in care s-a aprobat proiectul de buget.

Daniela AndreescuFoto: Agerpres

Seful Executivului a spus ca e vorba despre "o decizie administrativa, iar doamna Andreescu si ANI vor face precizarile necesare".

Premierul a spus ca "nu am primit o informare de la ANI" in legatura cu Andreescu.

Emil Boc si Daniela Andreescu au avut o intalnire la sediul Guvernului vineri, dupa sedinta in care s-a aprobat proiectul de buget.

Miercuri, premierul Emil Boc a declarat ca ANI trebuie sa raspunda la toate intrebarile referitoare la posibilitatea existentei vreunui conflict de interese in cazul Danielei Andreescu.

Intr-un comunicat de presa remis Agerpres pe 22 noiembrie de SGG, Andreescu neaga aceste acuzatii, sustinand ca SGG nu se substituie RA-APPS.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat joi ca s-a sesizat din oficiu si verifica un posibil conflict de interese in care s-ar afla secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu. Potrivit unor informatii aparute in presa, Daniela Andreescu s-ar afla intr-un conflict de interese, pentru ca atat sotul, cat si fiica detin firme care au inchiriate sedii in cladiri ale RA-APPS, institutie aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului.

  • La adresa la care sefa SGG spune ca este doar o asociatie non-profit se afla si firma sotului

Spatiul RA-APPS din strada Matei Basarab, despre care Daniela Andreescu sustinea ca ar gazdui doar o asociatie non-profit din care face parte si sotul sau, Aurel Teodorescu, este de fapt si sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfasoara activitati economice, informeaza Mediafax.

Initial, la adresa din strada Matei Basarb numarul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociatie fara scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

In septembrie 2010, sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a infiintat firma Huntfish Delta SRL, in care este actionar, alaturi de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, detinand 51% din partile sociale.

Conform datelor de la Registrul Comertului, atat clubul, cat si firma nou-infiintata au acelasi sediu, strada Matei Basarb numarul 71, bloc L111 A, sector 3. Huntfish Delta SRL are ca obiect de activitate "alte activitati sportive", are un salariat, iar bilantul pe 2010 indica venituri totale de 3.585 lei, cheltuieli totale de 20.854 lei si datorii de 181.103 lei.

Desi la adresa respectiva se afla si o firma care desfasoara activitati economice, in ultimul din seria de comunicate pe care le-a dat pentru a raspunde acuzatiilor din presa, sefa SGG sustine ca spatiul din strada Matei Basarab "a fost atribuit unei asociatii non-profit si cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, in conditiile legii; asociatia care ocupa spatiul plateste chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA si nu face parte din randul asociatiilor care sunt scutite de plata chiriei si detin spatii la RA-APPS, avand contract de inchiriere cu RA-APPS si nu cu SGG". "Chiria stabilita de Regie si platita pentru acest spatiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de euro lunar, la care se adauga cheltuielile cu utilitatile", se mai arata in comunicatul SGG.

Fiica Danielei Andreescu, Irina Zisman, este asociat in firma Daniro Events, care a castigat un contract de 38.000 de lei pentru furnizarea de aranjamente florale la Senat.

In acelasi comunicat, care face referire si la fiica, definind-o drept "ruda de gr.1 a secretarului general al Guvernului", se mai arata: "Spatiul unde are punct de lucru societatea rudei de gr.1 a secretarului general al Guvernului apartine RA-APPS, a fost atribuit prin licitatie si exista contract in vigoare pentru care se plateste cea mai mare chirie/mp din imobil si pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafata de 44,83 mp, cu mentiunea ca exista in acelasi imobil inca spatii libere, iar pe strada Ion Campineanu sunt in total sapte spatii libere, la parter, stradal, lucru care poate fi observat de orice reporter care trece prin zona".

Guvernul a aprobat, in sedinta din 16 noiembrie, o ordonanta de urgenta prin care sunt puse in vanzare peste 700 de imobile aflate in administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile, obtinuta de Mediafax, se regaseste si sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se afla pe strada Ion Campineanu nr.3A, precum si o cota indiviza, de 32,89 de metri patrati, situata la parter, la adresa la care se afla firma lui Aurel Teodorescu.

La acel moment, Stirile PRO TV au relatat ca unul din spatiile RA-APPS este inchiriat Clubului sportiv Delta Fishing, apartinand actualului sot al Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. La acel moment Andreescu a sustinut ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS.

Potrivit aceleiasi surse, Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu, a fost in 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupa chiar de administrarea fondului imobiliar.

Si fiica lui Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a fost angajat candva la AVAS, tot o institutie coordonata de mama sa.

Replica Danielei Andreescu a fost aceea ca in acest caz nu este vorba despre un conflict de interese, intrucat, "potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului" nu ii sunt rude, ci "afini".

In ceea ce priveste faptul ca intr-un spatiu RA-APPS inchiriat lui Aurel Teodorescu functioneaza un magazin cu articole de pescuit si vanatoare, Andreescu mentiona, saptamana trecuta: "Este eronat, deoarece este vorba de un spatiu inchiriat unei asociatii, pe care ati mentionat-o, si in care acesta este membru".

Potrivit declaratiei de avere, Daniela Andreescu are un teren in Mogosoaia si inca unul in Bucuresti, dar si un apartament si o casa. Are bijuterii in valoare de 50.000 de lei. Impreuna cu sotul detine 3 masini dintre care doua marca BMW, un X3 si un X5, dar si o barca.

Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu, detine o casa si un teren in Bucuresti, 25.000 de lei in conturi si a obtinut in 2009 de la firma Daniro Events, la care actionar este Irina Zisman, un salariu de 27.000 de lei.