Prefectul Florin Stamatian a semnat, vineri, ordinul de suspendare din functie a primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, transmite Agerpres. Apostu se afla in arest preventiv, pentru 29 de zile, in urma unei sentinte pronuntate de Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de DNA ca a luat mita 94.000 de euro in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Cluj, ordinul de suspendare va fi comunicat tot in cursul zilei de vineri Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca:

Prefectul Stamatian a spus ca "am emis, vineri, ordinul de suspendare din functia de primar al Clujului a lui Sorin Apostu, dupa ce am primit decizia instantei prin care acesta a fost arestat preventiv. La nivelul municipiului Cluj-Napoca nu s-au produs disfunctionalitati, viceprimarul Radu Moisin preluand atributiile lui Sorin Apostu, ca reprezentant al majoritatii PDL din Consiliul Local".

Consiliul Local ar trebui sa decida intr-o sedinta ordinara, ce va avea loc pe 29 noiembrie, care dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila sau Radu Moisin - va prelua atributiunile edilului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Calin Stoia, arestat si el.

"In perioada 2010 - 2011, inculpatul Stoia Calin Mihai, in calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A., a remis inculpatului Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj-Napoca, suma totala de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, cu titlu de mita. Stoia Calin Mihai a dat aceasta suma de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin sa ii favorizeze firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca si pentru ca acest contract sa se deruleze fara incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, intre Primaria Cluj-Napoca si SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A. a fost incheiat contractul de salubrizare pentru o perioada de 8 ani", precizeaza DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie mai sustin ca "pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 de lei a fost achitata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica, incheiate fictiv intre firma beneficiara a contractului de salubrizare si Cabinetul de avocatura al invinuitei Apostu Monica Undina, sotia lui Apostu Sorin, in conditiile in care asistenta juridica aferenta acestor contracte este inexistenta".