Mircea Geoana nu e personajul meu preferat din politica romaneasca. Dar dupa ce s-a intimplat zilele trecute - si ma refer la mazilirea lui -, incep sa ma intreb ce se intimpla in PSD. Intii, l-au dat afara din partid. Apoi, au reusit sa-l inlature de la conducerea Senatului. Prin urmare, avem doua variante: ori cuiva ii e foarte frica de Geoana - desi, la cum a facut tot posibilul sa-si curme singur cariera politica, ar fi absurd -, ori cineva tine mortis sa-l victimizeze.

Sar peste anuntul de la Dabuleni, cu crearea unui nou partid si alte declaratii pline de elan, dar fara sanse de izbinda electorala. Mi se pare insa fascinant modul in care s-a intors impotriva lui toata lumea. Iar asta mi se pare o miscare cel putin dubioasa. In mod normal, sa dai jos un om care, in ultimii ani, n-a facut nimic concret nici pentru, nici impotriva partidului, e stupid. Plus ca Geoana a fost partidului ca un catel credincios stapinului. N-a crintit, n-a scrisnit din dinti, a facut totul asa cum i s-a dictat.

Ce e si mai dubios este ca PSD-ul a dat ordin la colegii de alianta din Antene sa il scuipe din toate partile pe fostul pupil al lui Iliescu. Inclusiv Mircea Badea l-a injurat, zilele trecute, aproape ca la usa cortului. Nu ca Geoana ar mai fi avut nevoie sa fie discreditat - repet, a facut-o singur cind s-a dus la Vintu acasa. Si atunci, de ce e nevoie? Doar mie-mi pute miscarea lui Ponta? Nu sint suta la suta de acord cu Vladimir Tismaneanu, dar are dreptate cind spune ca e un avertisment la adresa lui Victor Ponta. Cit despre Geoana, nu pot sa cred ca e doar o lectie data de Iliescu, ci ca-i vorba de ceva mai mult. Dar... ce?

PS: Nu mai tin minte cine spunea, dar ca sa parafrazez, problemele Romaniei vor incepe sa dispara atunci cind va muri Ion Iliescu.

Citeste si comenteaza pe blogul Subiectiv.