"E foarte probabil ca PDL si UNPR sa nu ne lase sa ajungem la un vot" in Parlament privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, afirma, la RFI, presedintele PSD, Victor Ponta. In opinia sa, coalitia se teme ca "multi dintre parlamentarii Puterii, care acum tac din gura (...) s-ar putea sa voteze si vor vota" solicitarea USL, care este "legitima si intemeiata".

"E foarte probabil ca cei de la PDL si de la UNPR sa nu ne lase sa ajungem la un vot. Cel putin in acest sens sunt declaratiile lor, ca nu vor accepta nici macar sa fie dezbatuta intr-o sedinta aceasta cerere a noastra. In aceasta situatie, evident, vom merge cu demersul nostru catre populatie. (...) Cei de acum nu ne lasa sa ajungem (la un vot) in Parlament, pentru ca le este teama ca o parte dintre parlamentarii Puterii ar putea sa voteze cu noi", a explicat acesta.

Victor Ponta a precizat ca, in acest caz, USL va "merge mai departe catre populatie", respectiva va prezenta direct alegatorilor motivele care ar impune "suspendarea si ulterior demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu".

"Vom strange semnaturi in fiecare colegiu, (...) vom actiona ca o Opozitie intr-o tara nedemocratica si o tara care nu respecta ideea de stat de drept", a continuat acesta.

In ceea ce priveste functia de presedinte al Senatului, aceasta trebuie sa revina Partidului Social Democrat.

"Curtea Constitutionala, in decizia 601 din 2005 a spus foarte clar ca numai grupul care a avut presedinte si care i-a retras sprijinul politic poate sa propuna un candidat. Trebuie sa respectam legile si deciziile Curtii Constitutionale", a argumentat el.

Continuarea pe www.rfi.ro.