"In Romania avem o putere care este epuizata si o opozitie care acum nu este capabila sa ofere o alternativa credibila", a declarat la TVR 1 Mircea Geoana, proaspat revocat din functia de presedinte al Senatului Romaniei. Intrebat daca intentioneaza sa furnizeze o alternativa printr-o noua constructie politica, Mircea Geoana a spus ca are nevoie de cateva zile de liniste si a negat zvonurile ca ar lucra la o noua contructie politica afirmand ca aceasta "este o chestiune inventata". Geoana a declarat totusi ca nu va merge la un alt partid si ca va vedea, cu ocazia intalnirii de la Dabuleni de joi, daca va primi incurajare din partea colegilor din Oltenia pentru a se implica intr-un nou proiect, nu atat pe directie politica ci in domeniul public.

"Sub nici o forma nu am sa merg la un alt partid. Nu este nici felul meu de a fi, am si condus un partid foarte mare, deci nu pot sa ma gandesc la formule de acest gen. N-am nici un fel de problema cu ideea ca voi putea construi ceva, inca nu stiu," a declarat Geoana.

"La Dabuleni, vreau sa vorbesc cu prietenii mei din Oltenia. Vreau sa ma duc acolo de unde imi trag radacina politica. [...] Sper ca din intalnirea cu prietenii mei din Oltenia sa vin mai senin. Si, daca voi primi incurajare pentru a incepe un nou proiect, ce fel de proiect, nu stiu. Astept sa vad daca intr-adevar lumea considera ca mai am ceva de de contribuit, nu atat de mult la politica romanesca ci la viata publica. Daca ma pot elibera de balastul pe care il reprezentau unii lideri marcanti ai PSD, sa pot sa fiu mai convingator, si pentru publicul nostru traditional si pentru alte categorii de public, sper ca alaturi de mine sa vina, nu neaparat intr-un proiect politic, ci intr-o incercare de a reforma un sistem politic epuizat si terminat. Suntem in situatia Italiei de acum 10 ani cand niciunul dintre partidele traditionale italienesti astazi nu mai exista pentru ca s-a prabusit un sistem sub povara coruptiei, a mafiei si a incompetentei" a declarat Geoana.