Mircea Geoana, invitat la TVR 1, a declarat ca gestul sau de a ramane in functia de presedinte al Senatului nu este o forma de agatare de putere si, in conditiile in care Curtea Constitutionala ii da dreptate, nu intentioneaza sa continue mandatul.

"Nu am nici un interes sa ma agat de aceasta functie. Am facut doar un gest institutional pentru ca procedura invocata de PSD este neconstitutionala. Sunt convins ca va exista in zilele urmatoare o majoritate care sa propuna un alt presedinte al Senatului. Asa cum i-am avertizat pe fostii mei colegi de partid, aceasta masura nesabuita, prost gandita si prost executata a condus la pierderea functiei numarul doi de stat, care apartinea intr-o forma oarecare opozitiei, prin mine, celor de la putere. Din punctul meu de vedere, intrebarea nu este ce am facut eu sau ce nu am facut eu la Curtea Constitutionala, intrebarea este cine va plati daunele politice si electorale ale acestui gest gresit?", a declarat Mircea Geoana.

Intrebat in legatura cu gestul de a ramane functia din Senat in ciuda faptului ca partidul si-a retras sprijinul politic, Mircea Geoana a declarat: "am facut un singur lucru, faptul ca functia de la Senat este a doua functie in stat, ea reprezinta o functie a statului roman, nu este functia lui Mircea Geoana, nici macar a PSD-ului, este o functie care trebuie sa isi respecte statutul in societate. Procedura de inlocuire este neconstitutionala. Nu este o forma de agatare de functie. In conditiile in care Curtea imi va da dreptate, nu intentionez sa continui mandatul. Nu o fac pentru mine, o fac pentru respectarea unui principiu. Vreau sa evit abuzurile pentru viitor."