"Este greu sa avem un presedinte independent al Senatului", a declarat la RFI senatorul PNL Teodor Melescanu, dupa ce actualul sef al Camerei superioare, Mircea Geoana, a fost exclus din PSD. Melescanu crede in acelasi timp ca e "putin probabil" ca PSD sa pastreze functia respectiva, daca se va ajunge la un vot in Senat, unde Puterea are un plus de trei voturi.

Reporter: Ce se va intampla cu functia de presedinte al Senatului, acum, dupa ce Mircea Geoana a fost exclus din PSD?

Teodor Melescanu: Exista doua posibilitati. Prima este ca domnul Geoana, in urma deciziei de excludere si bazandu-se si pe prevederile din regulamentul Senatului, sa renunte la aceasta functie si sa se deschida succesiunea, functia sa devina vacanta. PSD-ul evident o sa propuna un candidat, noi evident o sa-l sprijinim, dar pana la urma vom ajunge la aritmetica parlamentara, unde majoritatea are un mic avans de trei voturi. Asta este o varianta.

A doua varianta posibila este ca Mircea Geoana folosind si alte prevederi sa conteste si sa nu paraseasca functia, ceea ce probabil ca va duce la o perioada de contestari, in care se vor implica toate mijloacele posibile pentru batalia la presedintie. Aceasta chestiune ar crea probleme si Senatului, dar mai ales ar crea probleme aliantei noastre. Sigur, regretam ca s-a intamplat asa, dar ca membri ai aliantei, sigur ca suntem preocupati de ce se va intampla in continuare.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.