Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat marti, dupa sedinta CEX, ca Mircea Geoana a fost de o "obraznicie fara seaman" si nu a invatat nimic dupa ce a contribuit la pierderea alegerilor din 2004 si din 2009.

Iliescu l-a acuzat pe Geoana ca a contribuit si la pierderea din 2004, "cand a iesit si a spus, pentru ca era recomandat ca viitor prim ministru, ca nu avem nevoie de voturile PRM". "Cu voturile PRM a castigat Basescu in 2004", a comentat el.

Un al doilea moment pe care i-l reproseaza Iliescu este vizita pe care a facut-o in 2009 la Sorin Ovidiu Vintu: "Se faleste cu cele cinci milioane de voturi si el isi permite sa duca la pierderea unor alegeri ... erau toate sansele, si el se duce noaptea ... nu a explicat nici acum motivatia mersului in noapte la Vintu", a argumentat el.

Fostul sef de stat a precizat ca nu lui Mircea Geoana "i se datoreaza cele 5 milioane de voturi" obtinute la alegerile din 2009: "Cele 5 milioane au fost rodul muncii unei armate de militanti".

"Acest om nu a invatat nimic. A intrat in partid fara sa stie ce e aia partid. I s-au oferit functii in stat desi nu avea experienta necesara", a acuzat el.

Intrebat care vor fi efectele plecarii lui Mircea Geoana, Iliescu a raspuns: "Dupa toate acestea nu urmeaza nimic. A pierdut alegerile, a pierdut in partid, nu a tras invatamintele necesare si isi permite asemenea obraznicii".

"Cei care pleaca isi merita soarta dar nu cred ca vor fi multi, el isi face iluzii", a adaugat presedintele de onoare al PSD.

Intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Geoana imediat dupa excludere, potrivit carora PSD nu are nicio sansa atata timp cat va fi condus din umbra de Iliescu si de Nastase, acesta a raspuns printr-o intrebare: "Ei, ce parere aveti despre astfel de apreciere?"

"A fost de o obraznicie fara seaman", a adaugat Ion Iliescu.