Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca il va actiona in judecata pe seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru acuzatiile potrivit carora participarile sale la raliuri ar fi sponsorizate de Sorin Ovidiu Vantu si Dorin Umbrarescu, informeaza Agerpres.

"Daca ieri am anuntat ca incepem suspendarea domnului Basescu, de ieri ati inceput deja sa auziti despre mine si Crin Antonescu toate relele din lume. Blejnar este seful mafiei personale a lui Basescu, vine evident la televiziunea lui Basescu, la TVR, si ma acuza de niste prostii. Mi-a zis ca nu va arata hartiile decat daca il dau in judecata, ca sa va arate hartiile pe baza carora ma acuza", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a sustinut ca acuzatiile impotriva sa vin in contextul declansarii de catre USL a procedurii de suspendare a sefului statului.

"Faptul ca am declansat procedura de suspendare a lui Basescu o sa-i scoata pe toti mafiotii lui Basescu", a spus Ponta.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a atacat, la o emisiune a postului public de televiziune, pe liderul PSD, Victor Ponta, sustinand ca acesta ar fi primit indirect si direct suma de 300.000 de dolari de la Robert Negoita, Sorin Ovidiu Vantu si Dorin Umbrarescu.