Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, afirma ca initiativa Uniunii Social Liberale de suspendare a presedintelui Traian Basescu trebuie privita cu calm, mentionand ca formatiunea pe care o reprezinta nu va sustine respectivul demers: "Trebuie privita cu calm (intentia de suspendare a presedintelui Traian Basescu - n.red.). Sigur, daca opozitia are, cumva, majoritate, atunci va reusi, altfel nu. Noi, fiind in coalitie in acest moment, nu gasim niciun motiv pentru a sustine o astfel de initiativa, un astfel de demers", a declarat luni liderul UDMR pentru Agerpres.

Conducerea Uniunii Social Liberale a decis luni sa declanseze demersurile pentru actiunea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu. "Nu este un moft, o inventie de agenda", a spus Antonescu, care a precizat ca USL doreste o ampla dezbatere publica pe acest subiect.

Potrivit lui Antonescu, un prim pas il reprezinta constituirea unei comisii politice care va redacta cererea de suspendare din functie a presedintelui. Acest document va fi pus in discutie in grupurile parlamentare reunite ale partidelor membre USL.