Conducerea PC a decis luni numirea lui Irinel Popescu in functia de presedinte interimar al organizatiei PC Bucuresti, acesta declarand ca il sustine pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primaria Capitalei. Irinel Popescu a fost numit in functie in locul lui Cristian Popescu Piedone, plecat la UNPR, anunta Mediafax.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a precizat ca formatiunea considera ca a venit momentul ca la nivelul Bucurestiului sa se faca politica altfel, iar prestatia, tinuta si activitatea profesionala il recomanda pe Irinel Popescu pentru acest post.

Irinel Popescu a declarat ca isi propune reconstructia organizatiei PC Bucuresti si cele de sector, iar prioritatile sale vor fi sanatatea si invatamantul. El a adaugat ca il va sustine pe Sorin Oprescu pentru al doilea mandat la Primaria Capitalei si din solidaritate de breasla si pentru tot ce a facut acesta pentru Bucuresti.

Biroul Politic al PC s-a reunit luni pentru a discuta despre situatia politica actuala, situatia organizatiei PC Bucuresti dupa plecarea lui Cristian Popescu Piedone si despre alegerile locale.

Cristian Popescu Piedone era presedinte al organizatiei PC Bucuresti, al organizatiei Sectorului 4 si prim-vicepresedinte al partidului. Piedone a anuntat ca isi da demisia din toate functiile detinute in partid si va candida din partea UNPR pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4.