Chestorul democrat-liberal al Senatului, Radu Berceanu, a sustinut luni ca procedura initiata de Opozitie privind suspendarea presedintelui Traian Basescu este "lipsita de orice temei si de un nivel de infantilism politic greu de imaginat": "Eu cred ca cei de la USL ar trebui sa vizioneze de mai multe ori inregistrarea aceea (n.r. declaratiile presedintelui la RRA privind salariile si pensiile) pentru ca este absolut ridicol. Acolo presedintele spune cat se poate de limpede ca nu sunt bani, ca daca ar fi bani s-ar plati. De la o astfel de declaratie sa pornesti la suspendarea presedintelui mi se pare o chestiune lipsita de orice fel de temei".

Radu Berceanu mai spune ca "Dupa parerea mea, demersul este la nivelul de maturitate politica a celor doi lideri ai Opozitiei - Ponta si Antonescu, care este foarte scazut. Eu le urez mult succes. Nu o sa treaca nici de Parlament si o sa se mai lamureasca inca foarte multa lume ca nu se poate merge inainte cu acesti doi baieti", potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Transporturilor a tinut sa adauge ca "substratul" demersului Opozitiei de suspendare a presedintelui este legat de nivelul mai scazut al popularitatii lui Traian Basescu: "Substratul este altul. Probabil ca dansii fac sondaje si au vazut ca popularitatea presedintelui nu este la o cota ridicata si isi imagineaza ca se pot agata de orice, cat de ridicol ar fi si sa porneasca o procedura de suspendare. (...) Eu ii indemn (pe cei din Opozitie -n.r.) sa faca mai intai acea Comisie de juristi. Sigur, daca aceasta Comisie va fi ca si Comisia lor de disciplina, care audiaza dupa ce a luat decizia sau nu mai audiaza fiindca au luat decizia, atunci pot incerca ce vor ei".

Intrebat daca exista posibilitatea ca parlamentari ai Puterii sa voteze in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu, senatorul democrat-liberal a sustinut ca nu crede ca parlamentarii PDL ar putea transforma "nemultumiri" personale intr-un vot importiva presedintelui: "Poate or fi colegi care au o suparare, dar acestea sunt chestiuni interne. Exista conducerea partidului, statut. Se rezolva. Dar nici intr-un caz nu cred ca exista vreun parlamentar al PDL care are o problema in organizatie sau o alta nemultumire sa o transforme intr-un vot legat de suspendarea lui Basescu".

Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) a decis luni sa declanseze demersurile pentru actiunea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu. "Nu este un moft, o inventie de agenda", a spus Antonescu, care a precizat ca USL doreste o ampla dezbatere publica pe acest subiect.

Potrivit lui Antonescu, un prim pas il reprezinta constituirea unei comisii politice care va redacta cererea de suspendare din functie a presedintelui. Acest document va fi pus in discutie in grupurile parlamentare reunite ale partidelor membre USL, iar, daca va fi asumata, va intra pe parcursul parlamentar, a completat Crin Antonescu.