Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, considera ca printul Charles este "un om minunat" care contribuie foarte mult la promovarea turismului romanesc, sustinerea acestuia armonizandu-se cu actiunile ei de prezentare a Romaniei ca destinatie "verde" pentru vacante in natura. Ministrul roman a declarat pentru The Telegraph, dupa intalnirea de marti cu mostenitorul coroanei britanice, ca Printul Charles "a acut pentru Romania mult mai multe lucruri decat au facut cei mai multi romani. Entuziasmul sau pentru tara noastra a fost o sursa de inspiratie", potrivit Mediafax.

"Este ceva unic legat de Muntii Carpati", spune Elena Udrea, subliniind ca Delta Dunarii este o alta zona foarte apreciata de iubitorii de natura si de pasari.

"Cei mai multi britanici probabil au vizitat tari precum Franta, Spania si Italia, dar Romania este ceva diferit. Aici gasesti o imbinare a trecutului cu prezentul; o adevarata salbaticie - si sansa reala de a vedea un urs brun", a continuat Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a intalnit, marti seara, cu printul Charles, despre care spunea ca este "un minunat ambasador al turismului romanesc". Udrea a postat pe pagina sa de Facebook un anunt in acest sens si trei fotografii de la intalnire. "Am avut o intalnire in aceasta seara (marti seara - n.r.) cu Alteta Sa Regala Charles, Printul de Wales, un extraordinar prieten al Romaniei si un minunat ambasador al turismului romanesc", scria Elena Udrea imediat dupa intalnirea care a avut loc la Londra.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul sau ca vizita la Londra a fost "un potpuriu de trairi si sentimente legate de mandria de a fi roman", afirmand ca aceasta nu s-a rezumat doar la ceaiul luat impreuna cu Printul Charles sau la interviul din The Daily Telegraph.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri. In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky.

Recent, printul Charles a aparut in emisiunea "Wild Carpathia", difuzata de Travel Channel UK, care prezinta unele dintre cele mai frumoase zone din Muntii Carpati.