Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a transmis sambata o scrisoare presedintelui PSD Victor Ponta si membrilor Comitetului Executiv, forul care va decide marti ce sanctiune i se va aplica, mentionand ca nici pana in prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea sa de catre CEx. Scrisoarea reprezinta apararea lui Mircea Geoana in fata sanctiunii de excludere propusa de Comisia de Integritate Morala, scrie Mediafax, citand cotidianul Gandul.

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

Mircea Geoana le cere colegilor din Comitetul Executiv al PSD, forul care va decide marti ce sanctiune i se va aplica, sa nu ia nicio decizie deoarece intreaga procedura care a condus la acest vot este "nestaturara si ilegala". Mai mult, fostul presedinte al social-democratilor cere sanctionarea celor care s-au facut vinovati de aceste incalcari ale Statutului PSD, mentioneaza sursa citata.

"Tin sa precizez ca nici pana in prezent nu mi-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea mea de catre Comitetul Executiv National. Mai mult, observ ca in spatiul public sunt invocate de la un moment la altul motive noi, ajungandu-se de la vizita in America pana la neincredere in mine in eventualitatea unei suspendari a presedintelui Romaniei. Acest lucru demonstreaza tot mai clar ca intreaga situatie nu este altceva decat o inscenare premeditata. Prost conceput si executat si mai rau, acest exercitiu s-a transformat intr-un grav prejudiciu de imagine si credibilitate adus PSD", sustine presedintele Senatului.

Mircea Geoana scrie ca decizia conducerii PSD de a-l inlocui de la Senat este lovita de nulitate, deoarece nu a avut la baza Statutul PSD si s-a facut impotriva prevederilor din Legea partidelor politice.

Fostul presedinte al PSD mai spune ca decizia de inlocuire a sa din fruntea Senatului cu Titus Corlatean trebuia supusa votului Comitetului Executiv si nu doar Biroului Permanent National. De asemenea, Geoana ataca modul in care s-a desfasurat judecata sa la Comisia de Integritate Morala, condusa de Dan Sova, pe care o acuza ca a actionat cu "rea credinta si impotriva Statutului PSD".

"Membrii Comisiei au votat nu potrivit constiintei lor si pe baza literei si spiritul prevederilor Statutului PSD, ci potrivit unui mandat pe care l-ar fi primit. Prin modul in care s-au desfasurat lucrarile Comisiei ele sunt lovite de nulitate intrucat mi-a fost obstructionat in mod flagrant dreptul la aparare", arata Mircea Geoana.

Mircea Geoana mai afirma ca scenariul suspendarii presedintelui Traian Basescu nu are legatura cu inlocuirea sa de la Senat: "Daca intentia initiala a fost cu adevarat suspendarea lui Traian Basescu, pentru ca un membru PSD sa fie presedinte interimar, atunci contravine logicii ca partidul sa cedeze, tocmai in prag de suspendare, cea de-a doua functie in stat unui reprezentat al Puterii. Dar daca eu faceam asa cum propusese initial BPN si PSD pierdea postul, Presedintele PSD ar fi avut mai multa incredere in Radu Berceanu sau Vasile Blaga?".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la sedinta urmand sa fie invitat si Mircea Geoana, in cazul caruia exista o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate. Ponta a spus ca Mircea Geoana se poate adresa, daca doreste, Comitetului Executiv, in legatura cu recomandarea Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala de a-l exclude din partid.