Sorin Apostu va demisiona din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca daca Inalta Curte de Casatie si Justitie ii va respinge recursul, iar inlocuitorul sau va fi viceprimarul roman din partea PDL, a declarat vineri, la Bistrita, secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean, transmite Agerpres.

El a dat asigurari ca, in cazul in care se va pune problema unui interimat la conducerea Primariei Cluj-Napoca, acesta va fi asigurat de un viceprimar roman, nu maghiar.

"Am vazut hotararea organizatiei UDMR din Cluj. Va asigur ca la Cluj va fi viceprimar roman. Acolo sunt doi viceprimari, unul din partea PDL, unul din partea UDMR. Clujul va fi condus pe acest interimat de un viceprimar roman sau, daca vreti, de un primar interimar roman, va asigur. Nu avem nimic cu maghiarii, dar credem ca in Cluj, avand in vedere ca exista un viceprimar PDL, acesta va trebui sa fie desemnat, delegat de Consiliul Local sa conduca Clujul pana cand se va reglementa situatia juridica a primarului", a declarat Ioan Oltean.

In cazul in care ICCJ va respinge, luni, recursul formulat de primarul Sorin Apostu, Ioan Oltean este de parere ca acesta va trebui sa demisioneze din aceasta functie.

"Daca instanta ii va respinge recursul, probabil ca va trebui sa demisioneze si o va face. Nu cred ca el nu va demisiona. Sunt absolut convins ca, daca instanta ii va respinge recursul, Apostu va demisiona din functia de primar", a spus Oltean.

Intrebat daca Sorin Apostu ar mai putea fi primar al municipiului Cluj-Napoca, dupa dezvaluirile facute de DNA, Ioan Oltean a spus ca acest lucru va fi posibil doar daca se va dovedi ca Apostu a fost "o victima".

"Eu nu vreau sa fac pe Mafalda, dar, daca el se va dovedi ca a fost o victima, va castiga alegerile. Dar nu ma pronunt. Nu stiu a cui victima, a naturii. Nu stiu, eu nu vreau sa ma pronunt in privinta aceasta. Vreau sa va spun ca el va trebui sa astepte si asteptam cu totii recursul, de acolo incolo discutam. In niciun caz PDL nu va impiedica, nu va obstructiona justitia in cazul Apostu. N-a facut-o pana acum, n-o va face nici de acum incolo. Suntem direct interesati ca acest caz sa se solutioneze rapid si in stricta concordanta cu reglementarile in vigoare", a mai spus Oltean.

ICCJ va judeca luni recursul primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar de luare de mita. Sorin Apostu este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Calin Stoia, care a fost si el arestat.