Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistrita, ca se asteapta ca, dupa ce Mircea Geoana va fi exclus din PSD, pe lista sa urmeze Adrian Nastase si Ion Iliescu, "spre binele acestui popor": "In ceea ce priveste excluderea lui Mircea Geoana, eu cred ca ea se va produce. E spre binele acestui popor ca PSD sa isi faca randuiala in interior, pentru ca eu cred ca dupa Geoana urmeaza Nastase, dupa Nastase urmeaza Iliescu si uite asa liderii marcanti ai partidului vor fi trecuti la pensie inainte de a ajunge la varsta de 65 de ani".

Ioan Oltean s-a aratat surprins de "naivitatea" si "sinceritatea" declaratiilor liderului Partidului Social Democrat, Victor Ponta, la adresa lui Mircea Geoana, spunand ca un astfel de episod s-a petrecut in PSD si in urma cu sase ani: "Pe mine ma surprinde Victoras pentru naivitatea lui, dar si pentru sinceritatea pe care o manifesta in aceasta batalie cu Mircea Geoana. Am asistat in 2005 la un episod asemanator, cand Geoana l-a pus in dificultate pe Nastase. Acum suntem martorii unui episod aproape similar", spune Ioan Oltean, citat de Agerpres.

Liderul democrat-liberal este surprins si de afirmatia lui Victor Ponta cum ca acesta nu a avut niciodata incredere in Mircea Geoana, care a convins cinci milioane de romani sa il voteze la functia de presedinte al Romaniei, si spune ca ceea ce se intampla este o dovada ca "Dumnezeu lucreaza prin Victor Ponta si Crin Antonescu".

"Mircea Geoana a fost presedintele acestui partid, a fost candidatul PSD la alegerile prezidentiale. Nici macar cand era purtatorul acestuia de cuvant n-a avut Victor Ponta incredere in Mircea Geoana, nici atunci cand Mircea Geoana - si asta retineti, pentru ca este foarte important - avea impertinenta sa le ceara romanilor votul pentru functia de presedinte al Romaniei. Mircea Geoana a avut impertinenta, in 2009, sa ceara poporului votul. Cinci milioane de oameni au fost pacaliti de impertinenta lui Mircea Geoana, sustinuta de impertinenta lui Victor Ponta si a altor lideri ai PSD. Mai putem noi avea incredere in acesti oameni? Eu spun ca nu. De aceea Dumnezeu nu bate cu mana, Dumnezeu lucreaza prin oameni. Iar unul (unii - n.r.) dintre oamenii prin care lucreaza Dumnezeu in politica romaneasca este (sunt - n.r.) in mod cert Victor Ponta si Crin Antonescu. Dumnezeu sa le dea sanatate", a mai spus Ioan Oltean.

Referitor la decizia Curtii Constitutionale invocata de PSD, Ioan Oltean a precizat ca in aceasta nu se spune ca un grup parlamentar care a sustinut un presedinte la Senat il poate revoca simultan cu numirea, ci doar ca se respecta un algoritm politic de la inceput, algoritm care nu mai exista: "Mircea Geoana a fost desemnat de grupul parlamentar al PSD-PC, care nu mai exista; a fost sustinut de catre o putere care nu exista, era raliamentul puterii PSD-PDL, care nu mai exista. In aceasta situatie, prevederile constitutionale nu mai pot fi invocate. Pe de alta parte, presedintele Senatului se alege prin votul majoritatii Senatului si se revoca din functie prin votul majoritatii Senatului. Aceasta este legea".

Secretarul general al PDL este convins ca, desi Mircea Geoana va fi exclus din PSD, acestuia nu i se va cere si revocarea din functia de presedinte al Senatului, ba chiar va ramane "un sarguincios slujbas" pentru partidul pe care l-a condus: "Nu vreau sa fiu profet, dar banuiesc ca se va intampla in felul urmator: Geoana va fi exclus din partid, pentru ca altfel Ponta nu mai are credibilitate, dar nu se va cere revocarea lui din functia de presedinte al Senatului niciodata, pentru ca PSD pierde postul, si Geoana o sa fie un sarguincios slujbas pentru PSD in calitatea de presedinte al Senatului (...) ca sa le dovedeasca ce membru fidel al partidului este el, chiar si cand nu are carnetul in buzunar".

El a tinut, insa, sa critice modul in care PSD si-a "devorat" fostul lider: "Niciodata PDL nu si-a devorat in felul acesta membrii. (...) Toti prietenii lui Geoana acum sunt cu halca lui la colturi. Nu se poate", a incheiat Ioan Oltean.