Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca asteapta precizari suplimentare de la RA-APPS pentru a decide daca va cumpara sau nu imobilul in care locuieste in prezent cu chirie in calitate de demnitar.

Geoana a afirmat ca va decide daca va cumpara sau nu imobilul RA-APPS in care locuieste cu chirie dupa ce Regia va oferi amanunte legate de modalitatea de cumparare.

Presedintele Senatului a precizat ca dupa ce va avea detalii concrete legate de pretul de achizitie, modalitate in care poate fi cumparat imobilul, regulile de plata si conditiile de achizitionare va decide daca va cumpara sau nu imobilul RA-APPS in care locuieste acum cu chirie in calitate de demnitar.

Locuinte RA-APPS ocupate de Mircea Geoana, de seful DNA Daniel Morar, de fosta atleta Doina Melinte, de ministri si de fosti demnitari se regasesc pe lista celor 733 de imobile pe care Regia le va scoate la vanzare prin licitatie cu strigare.

In Bucuresti vor fi scoase la vanzare mai multe sute de apartamente din zone centrale ocupate in prezent de ministri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului, de fundatii si organizatii neguvernamentale, precum si de fosti ministri in regimul comunist.

Geoana declara, in 2008, intr-un interviu acordat Mediafax, ca a luat un credit ipotecar de la o banca in vederea finantarii unui contract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unui apartament intr-un bloc.

Presedintele Senatului mai spunea, in acelasi interviu, ca, desi in contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea in folosinta luna august 2008, constructia a fost decalata din motive independente de constructor, legate de obtinerea unor avize.

Geoana declara in iunie 2009 ca are incheiat un precontract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unei locuinte.

Liderul PSD sustinea, in vara anului 2009, ca plateste chirie pentru casa in care locuieste, desi are dreptul la o locuinta de serviciu, "acoperita integral" de la bugetul de stat intrucat statutul sau de presedinte al Senatului ii permite acest lucru.

"Continui sa-mi platesc ca orice cetatean chiria si toate darile la stat, desi statutul de presedinte al Senatului mi-ar fi permis sa am o locuinta de serviciu acoperita integral, cum are domnul Basescu. Primii patru oameni in stat, conform legii, au acest drept. Eu continui sa-mi platesc, ca si inainte de a fi presedintele Senatului, tot ce inseamna chirie catre stat si toate cheltuielile, ca un cetatean obisnuit", a declarat Mircea Geoana.

Geoana spune, in alta ocazie, ca nu crede ca va mai face credit pentru locuinta dupa ce constructorul care tocmai inalta casa a abandonat din cauza birocratiei din Romania.

Firma cu care Mircea Geoana a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament din Baneasa a intrat in procedura de faliment in 22 ianuarie 2010.