Mircea Geoana "are timp sa mai reflecteze" la raporturile sale cu partidul pana la reunirea Comitetului Executiv, a afirmat joi, la Pitesti, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a adaugat ca "este deschisa calea pentru orice solutie si decizie".

"Eu cred ca dezbaterile, inclusiv cele de la Comitetul Executiv, trebuie sa ajute la intarirea coeziunii interne a partidului. Eu sunt pentru a aduna, nu pentru a dispersa fortele si asta are multiple conotatii. Si cred ca domnul Geoana nu a inteles niste lucruri. Are timp sa mai reflecteze, este deschisa calea pentru orice solutie si decizie", a declarat Iliescu.

El a refuzat insa sa precizeze daca va vota in Comitetul Executiv pentru excluderea lui Mircea Geoana sau impotriva acestei propuneri.

"Vom vedea, nu vreau sa ma antepronunt. O sa fie o discutie in Comitetul Executiv, acela este forumul care discuta acest lucru", a spus Ion Iliescu.

Totodata, presedintele de onoare al PSD a criticat atitudinea pe care a avut-o Mircea Geoana dupa precedenta sanctiune pe care a primit-o, cea de suspendare din partid.

"Domnul Geoana (...) in loc sa se integreze in mod firesc, normal, in activitatea structurilor de partid, s-a distantat si asta a si creat acea stare conflictuala. El era invitat sa participe si la activitatile Biroului Permanent, Comitetului Executiv. Nici macar la Consiliul National nu a venit sa participe, daca avea ceva de spus sa ia cuvantul. In loc de asa ceva, a inceput sa comenteze pe holuri si sa lanseze tot felul de lucruri la adresa conducerii de partid (...). Adica in loc sa se reintegreze, cum ii oferea statutul aceasta posibilitate, a pornit asemenea actiuni care au creat aceasta stare conflictuala", a concluzionat Iliescu.

Ion Iliescu s-a aflat joi, la Pitesti, pentru lansarea volumului 'Fragmente de viata si istorie traita".