Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat miercuri ca, in opinia sa, Mircea Geoana nu ar fi "in stare" sa construiasca in jurul sau o noua formatiune de stanga, in cazul in care va fi exclus din PSD, relateaza Agerpres.

"Nu stiu pe nimeni in PSD care sa spuna - eu plec cu Geoana si facem impreuna un partid. Eu il cunosc foarte bine pe Geoana. Nu cred ca e in stare sa faca nimic singur. (...) Este o solutie sa inlocuiasca UNPR cu o noua formatiune a lui Geoana. El sa spuna - sunt aici, cu bratele deschise - si justitia sa bata tufisurile, cum s-a intamplat cu o parte dintre cei de la UNPR. Daca este in asa de bune relatii cu presedintele Traian Basescu si cu PDL s-ar putea sa vedem si un astfel de procedeu, dar asta nu trebuie sa ne ingrijoreze", a spus Mitrea.

Intrebat daca el crede ca este posibil ca Marian Vanghelie sa paraseasca PSD, in cazul in care s-ar contura o noua formatiune politica in jurul lui Geoana, senatorul social-democrat a replicat ca ar face speculatii, atata timp cat primarul sectorului 5 al Capitalei a declarat ca nu intentioneaza sa faca acest gest politic.

"Eu l-am vazut pe Vanghelie spunand tot timpul ca nu va pleca. Mai departe, as specula. Nu stiu ce face. Se ocupa de sectorul 5", a spus acesta.