Premierul Emil Boc a declarat marti, dupa intalnirea de la Prefectura Cluj cu reprezentanti ai administratiei locale din partea PDL, ca Sorin Apostu, in calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, "a avut si are o contributie majora" la realizarea proiectelor de dezvoltare ale municipiului, insa "din punct de vedere juridic este altceva", el beneficiind, ca orice cetatean, de prezumtia de nevinovatie, scrie Mediafax.

"Concluzia dupa intalnirea avuta este ca administratia PDL este sub control la Cluj, proiectele isi vad de drum si merg mai departe. Oricine de buna-credinta poate face diferenta dintre Clujul lui Funar si actualul municipiu. Diferentele sunt enorme si proiectele de dezvoltare se cunosc, de la centuri de ocolire la strazi, tramvai, sala polivalenta, stadion, acestea s-au realizat sau sunt in curs de implementare. Primarul Sorin Apostu a avut si are o contributie majora la realizarea acestor proiecte de dezvoltare ale Clujului. Din punct de vedere juridic este altceva, el beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si asteptam rezultatele din instanta. Administratia PDL isi urmeaza cursul, iar oamenii trebuie sa stie ca prioritatile sunt cunoscute, iar proiectele sunt in implementare", a spus Boc.

Premierul a mai precizat ca, la fel cum se rezolva probleme la nivelul tarii, se incearca rezolvarea lor si la Cluj, din punct de vedere administrativ. "Indiferent de situatia juridica si personala la un moment dat, lucrurile sunt sub control", a adaugat Emil Boc.

Amintim ca premierul Emil Boc se afla, de marti dupa-amiaza, intr-o vizita la Cluj, care nu se afla initial pe agenda primului ministru. Emil Boc a ajuns, la ora 17:00, la sediul Prefecturii, unde era asteptat de prefectul Florin Stamatian. Primul ministru nu a dat declaratii la intrarea in sediul Prefecturii Cluj. Ora de Cluj scrie ca la intalnirea cu Emil Boc urmeaza sa participe si membri importanti ai PDL Cluj. La intalnire participa, printre altii, prefectul Stamatian, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, primarii din Turda, Gherla si Huedin si viceprimarul Moisin.