Organizaţiile din Cluj ale PSD şi PNL îi cer lui Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, să demisioneze din funcţia de primar al orasului, anunta Agerpres. Vicepreşedintele PSD Cluj Aurelia Cristea a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Sorin Apostu trebuie să demisioneze "din respect pentru cetăţenii Clujului". La rândul său, vicepreşedintele PNL Cluj Steluţa Cătănciu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că PDL şi Emil Boc încearcă să-şi ascundă răspunderea prin "teoria că justiţia îşi face datoria".

"Având în vedere declaraţia domnului Boc din care reiese că primarul Clujului nu a fost exclus prin decizia partidului, ci a făcut o cerere în acest sens pentru a nu-şi pierde mandatul, înseamnă că PD ţine cu dinţii în continuare de funcţiile pe care le deţine, indiferent de scandalurile în care sunt implicaţi. În acest caz, nu cred că mai este cazul să vorbim despre coduri etice şi lupte împotriva corupţiei, teme preferate ale democrat-liberalilor până în urmă cu o lună", spune Aurelia Cristea, vicepresedinte PSD Cluj.

"Este adevărat şi important că justiţia îşi face datoria, vedem toţi acest lucru, dar este la fel de important ca justiţia să fie lăsată să-şi facă datoria până la capăt, indiferent unde s-ar putea opri. Însă, dincolo de raportarea ipocrită la justiţie, există o răspundere politică a PDL în raport cu generalizarea unui sistem de corupţie la nivelul întregii ţări. În acest caz specific al Clujului, răspunderea politică directă este a premierului Emil Boc care a promovat în administraţia clujeană doar apropiaţi de-ai săi pe care i-a girat personal. Emil Boc trebuie să răspundă la următoarea întrebare: De ce administraţia clujeană a devenit o reţea generalizată de corupţie?", afirma si Steluţa Cătăniciu, vicepresedinte PNL Cluj.