Primul-ministru sau un alt demnitar al statului nu stie niciodata asupra carei persoane se emite un mandat de ascultare sau ceva de acest fel, a declarat, marti, premierul Emil Boc, la Lancram, in judetul Alba: ''Sunt doar informatii generale pe care le ai cu privire la potentiala stare infractionala dintr-o anumita regiune, dar nu primesti date complete pe persoane'', a spus Emil Boc, referitor la declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia existau informatii despre cazul Apostu de sase luni, iar premierul Emil Boc stia acest lucru.

Emil Boc spune ca ''la nivelul primului-ministru se primesc doar informatii cu caracter general despre anumite stari cu potential infractional din anumite regiuni'': "Aceste lucruri apartin de autoritatile abilitate ale statului din justitie. La nivelul primului-ministru primesti doar informatii cu caracter general despre anumite stari cu potential infractional din anumite regiuni, dar niciodata date concrete'', potrivit Agerpres.

Primul ministru a mai adaugat ca justitia isi urmeaza cursul si orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. ''Asta inseamna functionarea statului de drept'', a conchis Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca existau informatii despre cazul Apostu de la Cluj "de vreo sase luni", mentionand ca si premierul Emil Boc stia despre acest lucru.

UPDATE:Ora de Cluj scrie ca premierul Emil Boc se va afla marti dupa-amiaza la Cluj, intr-o vizita neprogramata. Scopul vizitei nu este cunoscut, insa, potrivit Ora de Cluj, primul ministru ar urma sa se intalneasca, la ora 17:00, cu prefectul Florin Stamatian.