​Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300 raman teme deschise pentru PDL, iar "lucrurile nu au fost adjudecate", a declarat intr-un interviu la RFI secretarul general al PDL, Ioan Oltean. El i-a raspuns astfel presedintelui Traian Basescu, care a cerut partidului, intr-un interviu acordat luni seara la TVR, sa sustina varianta USL, privind reducerea numarului de parlamentari la 300, in loc de 388, cum s-a convenit in coalitie.

Ioan Oltean a spus că PDL nu renunţă la ideea Parlamentului unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari la 300. Secretarul general al PDL a precizat însă că era nevoie să se găsească un compromis în coaliţia de guvernare.

"Noi am militat până în ultima clipă pentru un Parlament unicameral. Din nefericire, soluţionarea depinde de revizuirea Constituţiei, unde ştim cu toţii că e nevoie de un cvorum de două treimi, imposibil de obţinut de către actuala majoritate, întrucât Opoziţia respinge în mod categoric modificarea Constituţiei în forma şi în modul propus de către Partidul Democrat Liberal. De aceea, acest obiectiv are minime şanse de rezolvare", a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a afirmat că "reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost şi încă mai este un obiectiv al PDL. Din păcate, în discuţiile din coaliţie, această propunere nu a fost agreată, nici UDMR-ul, nici minorităţile naţionale nu au dorit ca numărul de parlamentari să fie diminuat atât de mult".

Coalitia de guvernamint a decisluni dimineata comasarea alegerilor locale si parlamentare pentru noiembrie 2012, precum si reducerea numarului de parlamentari pina la 388. Parlamentul va ramine insa bicameral, iar viitoarea legislatura ar putea avea 88 de senatori si circa 300 de deputati. Pentru finalizarea proiectului de lege este necesara redesenarea colegiilor, lucru care va fi facut in urmatoarele saptamani in interiorul Coalitiei de guvernare.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.