PSD renunta deocamdata la demersul privind inlocuirea lui Mircea Geoana de la presedintia Senatului, anunta TVR Info citand surse participante la sedinta de grup a parlamentarilor social-democrati, care au precizat ca s-a decis reluarea subiectului dupa Comitetul Executiv National al partidului, convocat saptamana viitoare.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca decizia privind excluderea lui Geoana din partid - dupa ce acest lucru a fost hotarat luni, in unanimitate, in Biroul Permanent National - va fi supusa aprobarii Comitetului Executiv National al PSD, convocat pentru data de 22 noiembrie.

Potrivit Agerpres, sedinta plenului Senatului de luni a inceput fara ca pe ordinea de zi sa fie inscris si punctul referitor la inlocuirea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului cu presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean.

Senatorii au aprobat ordinea de zi cu 88 de voturi pentru si o abtinere.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, prezideaza sedinta plenului, fiind asistat de cei doi secretari democrat-liberali Gheorghe David si Orest Onofrei.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat Ilie Sarbu primise anterior mandat din partea partidului pe care il reprezinta sa reia, in sedinta Biroului Permanent al Senatului de luni, solicitarea de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean.