Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, si-a taiat singur "craca de sub picioare", prin faptul ca a avut niste iesiri publice care au fost dincolo de relatia fireasca cu partidul, relateaza Agerpres.

"Stiti care e problema? Nenorocirea e ca Geoana singur si-a taiat craca de sub picioare, iesirile lui publice sunt dincolo de relatia fireasca cu partidul din care face parte. Iesirile lui la rampa, ieri conferinta de presa, stia ca va fi Comisia, l-a contestat pe presedintele Comisiei, a cerut revocarea lui, adica toate aceste jocuri sunt nefiresti. (...) Asta a fost obiectiunea de baza acum un an, cand s-a pus in discutie excluderea lui din partid", a explicat Iliescu.

Fostul presedinte a mentionat ca atunci s-a opus excluderii "si toti imi reproseaza acum ca nu s-a luat masura la timp".

"A fost o suspendare, nu a tras invataminte din treaba aceasta, ce sa-i fac? Asta-i viata!', a spus Iliescu, la finalul Biroul Permanent National al PSD.

Biroul Permanent National al PSD a decis luni, in unanimitate, sa sustina excluderea lui Mircea Geoana din partid, a anuntat presedintele social-democratilor, Victor Ponta.

In cursul diminetii, Ion Iliescu declara ca "ar fi mai bine" daca Mircea Geoana ar ramane in partid si si-ar pastra postul de presedinte al Senatului.

El a precizat luni, inainte de sedinta saptamanala a conducerii social-democratilor, ca modul in care s-a derulat sedinta comisiei de integritate, care a votat pentru excluderea lui Mircea Geoana din partid, "nu e normal".

"Comisia a procedat gresit", a subliniat el.