Liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a primit mandat din partea partidului pe care il reprezinta sa reia, in sedinta Biroului Permanent al Senatului de luni, solicitarea de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean, transmite Agerpres.

Liderul Grupului parlamentar al PNL din Senat Puiu Hasotti a declarat, inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent al Senatului, ca, in opinia sa, PSD nu ar trebui sa aiba dificultati in a-l inlocui pe Mircea Geoana din functia pe care acesta o detine, atata timp cat intelegerea cu PDL, din 2008 va fi respectata.

"La inceputul lui 2008, intre PSD si PDL a avut loc o negociere politica care a prevazut ca postul de presedinte al Senatului sa revina PSD iar cel de presedinte al Camerei Deputatilor PDL. Daca s-ar respecta aceasta intelegere politica ar insemna ca PSD sa aiba libertatea de a il inlocui pe Mircea Geoana fara alte candidaturi", a declarat Hasotti, adaugand ca o decizie clara urmeaza sa fie luata de conducerea PSD in ceea ce il priveste pe Mircea Geoana.

Sever Voinescu: PDL va vota revocarea lui Geoana si va sustine un candidat al Coalitiei

PDL va vota cererea de revocare din functia de presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana daca o asemenea cerere va figura pe ordinea de zi, a declarat Sever Voinescu, purtator de cuvant si vicepresedinte democrat-liberal, luni, la finalul sedintei BPN al partidului. El a precizat ca in cazul in care se va produce revocarea, Coalitia va prezenta un candidat comun la sefia Senatului.

"Partidul Democrat Liberal va vota revocarea domnului Geoana. (...) Daca cererea de revocare va ajunge pe ordinea de zi, o vom vota. Dupa ce domnul Geoana va fi revocat, Coalitia va avea candidat propriu si eu sunt convins ca in aceasta batalie electorala candidatul Coalitiei va castiga. Este firesc, avem majoritatea in Senat", a afirmat Sever Voinescu.

Voinescu a acuzat PSD ca externalizeaza crize interne pe socoteala institutiilor statului.

"Pentru a nu stiu cata oara, PSD externalizeaza crize interne pe socoteala institutiilor statului. Ei si-au facut un obicei din asta: sa-si rezolve rafuielile si luptele lor politice de gasca comunistoida pe socoteala institutiilor statului si a pozitiilor din institutii pe care le detin. Eu cred ca asta este un semn de alarma foarte serios si eu cred ca populatia trebuie sa inteleaga limpede ca PSD nu este in stare sa se gestioneze pe sine, daramite sa gestioneze Romania intr-o perioada extrem de grea. Facem un apel la PSD sa incerce sa-si spele rufele in curtea lor", a spus Voinescu.