Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca modul in care s-a desfasurat sedinta Comisiei de Integritate care a recomandat, duminica, excluderea lui Mircea Geoana din PSD, a fost "o executie stalinista", relateaza Mediafax.

Vanghelie a spus ca atat Comisia de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD, cat si presedintele acesteia, Dan Sova, au procedat gresit inchizand sedinta exact atunci cand Mircea Geoana sosise pentru a fi audiat.

"Este o mare eroare si o mare greseala", a adaugat el.

Vanghelie a afirmat ca sedinta de duminica a Comisiei a fost "o executie stalinista", care nu ajuta partidul.

"Este o eroare foarte mare, iar membrii de la baza partidului nu sunt de acord. Faptul ca nu i s-a dat (lui Mircea Geoana - n.r.) posibilitatea sa se apere nu se poate intampla in Romania anului 2011. Ce a facut comisia si domnul Sova este o eroare si o greseala foarte mare", a declarat el.

Intrebat daca aceasta eroare mai poate fi indreptata, Vanghelie a spus ca la Comitetul Executiv al PSD ar trebui analizata situatia.

Vanghelie a afirmat, intrebat care este pozitia lui fata de excluderea lui Geoana, ca ramane "consecvent".

"Eu sunt foarte consecvent. Nu am sa fiu de acord sa se dea un om afara in acest mod, sa se inchida sedinta cand acesta vine, fara sa se apere. Daca acceptam acest compromis, inseamna ca maine putem fi exclusi toti din partid", a declarat el.

Intrebat daca, in urma deciziei CNAIM a PSD, partidul va pierde pozitia de presedinte al Senatului, Vanghelie a raspuns: "Nu stiu, dar fiecare trebuie sa raspunda de ceea ce face".

Comisia de integritate a PSD a decis, duminica, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, sa recomande Comitetului Executiv National excluderea lui Mircea Geoana din partid.

In momentul in care Mircea Geoana a ajuns la sediul PSD si a tinut o scurta declaratie de presa inainte de a intra in sedinta CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoita, de la PSD Sector 3, a iesit din sediu si a anuntat ca s-a decis excluderea lui Geoana din PSD, ea declarandu-se revoltata ca hotararea s-a luat fara ca Geoana sa fie audiat si cu "incalcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, presedintele CNAIM a PSD, Dan Sova, a anuntat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formatiunii excluderea lui Mircea Geoana din partid, precizand ca presedintele Senatului nu a anuntat ca va participa la sedinta de duminica a acestui for.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la iesirea din sediul PSD, unde venise la sedinta CNAIM a PSD si de unde a iesit in cateva minute, ca este consternat de modul in care Comisia a luat decizia in cazul sau, mentionand ca regreta situatia si face apel la calm.

Geoana a mentionat ca exista framantari si nemultumiri la baza partidului, adaugand ca spera inca intr-o solutie care sa insemne o rezolvare pozitiva pentru situatia din partid.

Decizia de duminica vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evolutia partidului in ultimii ani.