Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a spus ca nu a crezut ca se pune problema de incompatibilitate atunci cand fiul lui s-a inscris in concursul pentru postul de manager al Spitalului Judetean din Oradea, adaugand ca "daca este fiul ministrului trebuie sa fie somer si sa plece din tara", potrivit Mediafax.

"Decizia de a demisiona din functia de manager al Spitalului Judetean Oradea apartine fiului meu. Inainte sa se inscrie la concurs m-a intrebat daca ar intra intr-o situatie de incompatibilitate. I-am spus ca nu cred ca este incompatibilitate. Daca este fiul ministrului trebuie sa fie somer si sa plece din tara", a declarat, luni, Ritli Ladislau.

El a precizat ca primaria a fost cea care a organizat concursul, iar in comisie a fost si un reprezentant al Ministerului Sanatatii.

"Atunci cand s-a facut comisia nu se stia cine se va inscrie la concurs", a subliniat ministrul Sanatatii.

Ritli Ladislau Csongor a renuntat, in 11 noiembrie, la postul de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a cerut autoritatilor locale informatii cu privire la modul in care a avut loc concursul pentru aceasta functie.

Fiul ministrului Sanatatii si-a anuntat gestul printr-o scrisoare inregistrata la Primaria Oradea, de unde a fost expediata si Spitalului Judetean, in 11 noiembrie, prin fax.

Potrivit scrisorii, Ritli Csongor Ladislau a dorit sa renunte la functie deoarece considera ca reputatia tatalui sau si masurile de reforma propuse de acesta sunt mai importante decat numirea sa la sefia Spitalului Judetean din Oradea.

ANI verifica daca ministrul Sanatatii a numit personal un angajat al institutiei in comisia care a organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean Oradea, castigat de fiul lui Ritli Ladislau, ministrul fiind suspectat de conflict de interese.

Surse din Agentia Nationala de Integritate (ANI) au declarat, pentru Mediafax, ca ministrul Sanatatii era deja verificat "pe partea de avere" de catre inspectorii de integritate, dupa ce, la doar cateva zile dupa numirea sa in functie, presa a relatat despre legaturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost mentionate in declaratiile de avere depuse anterior.

"Acum inspectorii au extins cercetarile cu privire la un posibil conflict de interese", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, ANI vrea sa vada daca Ritli Ladislau l-a desemnat personal pe angajatul Ministerului Sanatatii in comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean Oradea, concurs castigat de fiul ministrului, care a fost unicul candidat.