Conducerea Biroului Permanent al PDL a decis luni excluderea deputatului Daniel Oajdea, anunta televiziunile de stiri. "Eu sunt cel care a aratat cu degetul coruptii din PDL", a afirmat Oajdea.

Daniel OajdeaFoto: Agerpres

BPN va inainta spre validare aceasta propunere Consiliului National de Coordonare, au confirmat surse democrat-liberale prezente la sedinta BPN al PDL, potrivit Agerpres. Votul in privinta excluderii lui Daniel Oajdea a fost unanim.

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PDL Iasi, reunit in sedinta extraordinara, duminica, a decis sa solicite oficial Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal punerea in practica a deciziei de excludere a deputatului Daniel Oajdea din randul formatiunii politice, in conformitate cu prevederile Codului Etic.

"PDL-ul tocmai si-a adoptat codul de etica unde vorbeste de increderea in oameni. La Iasi, pe 25 sept, am avut alegeri democratice unde membrii PDL si-au decis seful. Premierul Emil Boc a fost prezent. Nu au semnalat nicio problema, apoi conducerea a fost schimbata cu un grup de oportunisti. Eu sunt cel care am aratat cu degetul catre membri corupti ai PDL. Probabil ca acum s-au gandit ei ca ar fi mai bine sa pastreze coruptii," a declarat Oajdea la Antena 3.

"Eu nu am nicio functie, nu pot sa actionez impotriva lor. Pot doar sa semnalez anumite lucruri", a mai spus el.

Decizia BPJ a PDL Iasi intervine dupa ce Oajdea l-a catalogat recent pe prim-vicepresedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur drept un individ care se vrea "tatic pe Moldova", profitand de neintelegerile din filiala ieseana.

In vara anului 2010, conducerea PDL a mai votat pentru excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, dupa ce acesta anuntase ca va vota pentru motiunea de cenzura initiata in acel moment de PSD. Deputatul luase aceasta decizie in urma unei intalniri cu aproximativ 200 de alegatori din circumscriptia sa, care au votat in majoritate in favoarea motiunii social-democratilor.