Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PDL Iasi, reunit in sedinta extraordinara, duminica, a decis sa solicite oficial Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal punerea in practica a deciziei de excludere a deputatului Daniel Oajdea din randul formatiunii politice, in conformitate cu prevederile Codului Etic, transmite Agerpres, citand un comunicat. Documentul sustine ca decizia corespunde dorintei clare a echipei PDL de a-si prezenta constructiv prioritatile la nivel local si national, in mod unitar, prin toti membrii sai.

Daniel OajdeaFoto: Agerpres

"Respectarea Codului Etic este o obligatie a oricarui membru PDL, insa domnul Oajdea Vasile Daniel a ales un mod de a-si declara public opiniile, care nu corespund acestuia, asumandu-si astfel consecintele statutare ale propriului comportament", se spune in comunicat.

21 dintre membrii BPJ ai PDL Iasi au votat pentru excluderea lui Oajdea, alti doi au votat impotriva, in timp ce patru s-au abtinut.

Decizia BPJ a PDL Iasi intervine dupa ce Oajdea l-a catalogat recent pe prim-vicepresedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur drept un individ care se vrea "tatic pe Moldova", profitand de neintelegerile din filiala ieseana.

In vara anului 2010, conducerea PDL a mai votat pentru excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, dupa ce acesta anuntase ca va vota pentru motiunea de cenzura initiata in acel moment de PSD. Deputatul luase aceasta decizie in urma unei intalniri cu aproximativ 200 de alegatori din circumscriptia sa, care au votat in majoritate in favoarea motiunii social-democratilor.

Intr-un postare pe blogul sau, Oajdea sustine ca e vorba de "reactia unui grup de oportunisti care a preluat prin forta conducerea filialei" : "Decizia de la filiala Iasi a PDL este reactia unui grup de oportunisti care a preluat prin forta conducerea filialei si care, in incercarea lor de a se impune, vor sa elimine pe toti cei care au curajul sa isi exprime punctul de vedere. Daca ar fi corecti si nu le-ar fi teama de oameni, ar supune aprobarii CCJ (Consiliului de Coordonare Judetean) propunerea lor ..., si numai, daca va fi aprobata de baza filialei, ar trebui sa o inainteze conducerii centrale. Corect ar fi fost sa-mi dea ocazia sa-mi prezint punctul de vedere fata de acuzatiile aduse. Dar de ce le este frica nu vor scapa. Sa nu-si imagineze ca vor pacali iesenii, asa cum au amagit o parte din membrii PDL".