Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat, sambata, ca disputa dintre anumiti lideri ai social-democratilor si Mircea Geoana nu prejudiciaza imaginea Uniunii Social Liberale (USL), transmite Agerpres. Biroul Permanent National si Grupul senatorial al PSD au aprobat luni inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean. Geoana insa nu doreste sa renunte la functia de presedinte al Senatului si a cerut convocarea Comitetului Executiv National al PSD. Comisia de integritate si arbitraj a PSD urmeaza sa se reuneasca, duminica, la ora 15.00, pentru a discuta situatia lui Geoana.

Ponta a spus ca e bine ca aceia care aveau alte optiuni politice si-au exprimat intentia de a parasi PSD-ul inainte de alegerile din 2012.

"USL nu va fi afectata de iesirea lui Mircea Geoana din PSD", a adaugat liderul social-democrat.

Ponta a comentat si afirmatia lui Geoana ca nu se va prezenta duminica la Comisia de Arbitraj si Integritate a partidului daca seful acesteia, Dan Sova, nu va fi revocat, spunand ca acest lucru nu este posibil. Liderul PSD nu a dorit sa comenteze decizia care ar putea fi luata acolo intr-o asemenea situatie.

Ponta a declarat ca, prin abaterile sale, Mircea Geoana a atentat la unitatea partidului, dar din fericire, jocul sau a fost descoperit la timp.