Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri ca puterea sustine opozitia in demersul de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, scrie Agerpres. "Il sustinem pe Ponta fara niciun fel de retinere", a punctat secretarul general al PDL.

Ioan OlteanFoto: Agerpres

"Puterea sustine opozitia in acest demers politic. Eu am rugat, ei m-au ascultat si iata ca lucrurile merg in directia in care vrem noi. Nu conduc, doar le sugerez ceea ce trebuie sa faca. Eu cred ca saptamana viitoare ori Ponta, ori Geoana pleaca. Vom trai si vom vedea care pe care. Pariez pe Geoana, Ponta trebuie sa ramana, asta fara discutie. Il sustinem pe Ponta fara niciun fel de retinere", a spus afirmat secretarul general al PDL.

"Asa dupa cum il stiu eu si dupa cum rezista Mircea Geoana, nu cred ca va pleca din apropierea PSD. Va ramane in apropierea lui intr-un fel sau altul", a adaugat liderul democrat-liberal.

Ioan Oltean a comentat si pe marginea reactiei senatorului PDL Vasile Blaga care a catalogat drept "neinspirata" sugestia secretarului general al PDL ca Blaga sa fie candidatul puterii pentru functia de presedinte al Senatului.

"Atunci cand faci propuneri in acest fel sunt neinspirate. Cand le faci in interiorul partidului si le sustii sunt foarte inspirate. Dar eu am aceasta meteahna ca le fac si in interior, si in afara, pentru ca valoarea e valoare si in interior, si in afara. Vasile Blaga este un lider incontestabil, care poate sa conduca Senatul, dar pe langa el mai poate fi si Radu Berceanu si multi altii care sunt acolo. Dar ei doi, in opinia mea, se detaseaza in aceasta, daca vreti, evidenta a noastra, a liderilor care ar putea sa ocupe functia respectiva", a conchis Oltean.