Premierul Emil Boc a declarat vineri, in legatura cu primarul de la Cluj Napoca, Sorin Apostu, ca justitia este libera sa-si exercite atributiile si ca spera ca primarul sa-si dovedeasca nevinovatia in fata instantei de judecata.

"Am avut si am aceeasi pozitie pe care am avut-o intotdeauna in aceasta situatie, justitia este libera sa-si exercite atributiile, in acelasi timp orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si sper ca domnul Apostu sa-si dovedeasca nevinovatia in fata instantei de judecata", a spus Boc, anunta Agerpres.

Intrebat ce decizie va lua partidul in legatura cu primarul de la Cluj Napoca, Emil Boc a spus ca se aplica Statutul PDL, mai exact prevederile din Codul etic recent adoptat.

'Din acest punct de vedere decizia este aceea de suspendare si mecanismul din Codul etic este deja aplicat, colegii de la Cluj au comunicat acest lucru.

Reamintim ca Sorin Apostu a primit, in noaptea de joi spre vineri, un mandat de arestare pentru 29 de zile, printr-o sentinta pronuntata de Curtea de Apel Cluj. El este acuzat de DNA ca a luat mita 94.000 de euro in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare.