​Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, a dovedit ca este o persoana care tine foarte mult la functia pe care o ocupa in prezent, data fiind optiunea sa de a ramane la sefia Senatului, transmite Agerpres. Biroul Permanent National si Grupul senatorial al PSD au aprobat luni inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean. Geoana insa nu doreste sa renunte la functia de presedinte al Senatului si a cerut convocarea Comitetului Executiv National al PSD.

"Decizia colegilor mei din Biroul Permanent Naţional (referitor la numirea lui Geoană în funcţia de şef al Comisiei de Politică Externă din Senat - n.r.) a fost practic de a încerca să vedem dacă domnul Geoană, între funcţia de preşedinte al Senatului şi apartenenţa sa la PSD şi USL alege, aşa cum aş fi ales eu, să rămână în USL, nu o funcţie temporară. Din păcate, domnul Geoană, aşa cum a procedat şi în 1997, când şi-a păstrat funcţia de ambasador şi a uitat de cei care îl numiseră acolo, ţine foarte mult la o funcţie. A fost, cum a spus domnul Năstase, un test de fidelitate. USL şi PSD va ieşi întârit din această situaţie, aşa cum a ieşit şi după ruperea domnului Meleşcanu şi cum a ieşit PD-ul domnului Băsescu după ce a plecat domnul Roman. (...) Eu nu mi-am propus să rămân cu orice preţ într-o funcţie, nu vreau să fiu un preşedinte de paie. PSD a pierdut ultimele şase alegeri fiindcă a avut un preşedinte de paie. Eu ori sunt un preşedinte adevărat, dacă nu, las pe altcineva", a declarat Ponta.

Joi, intr-un interviu pentru HotNews.ro, liderul PSD a spus ca "decizia luata luni de Biroul Permanent National in unanimitate (n.red. referitoare la Geoana) cred ca a fost o decizie buna. Cred ca am luat-o un pic cam tarziu, trebuia sa o luam mai repede. Domnul Geoana, din pacate spun lucrul asta, are doar o agenda personala. O agenda si o strategie pe care eu am mai vazut-o la domnul Geoana in 1997, atunci cand a avut de ales intre a se retrage odata cu guvernarea Iliescu si a-si pastra functia - si atunci si-a pastrat functia de ambasador. Acum isi pastreaza functia de presedinte al Senatului, chiar daca asta inseamna despartirea de PSD si de opozitie. Pe Mircea Geoana il vad intr-un scenariu de tipul celui Cozmin Gusa in 2004. S-a suparat pe PSD, a stat cateva luni si l-am gasit langa Traian Basescu, la alegeri".

Ponta a adaugat ca Mircea Geoana "nu este PSD-ist. Domnia sa a fost o creatie externa partidului si acum acei oameni vad ca isi pierd ultima speranta", precizand ca e vorba de "oameni din afara partidului".