Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este "suspendat de drept" din PDL, pentru ca a fost arestat, insa, cu toate acestea, partidul poate iesi intarit din acest scandal, deoarece el arata ca "lupta impotriva coruptiei nu este un slogan, ci o realitate", a declarat la RFI ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Sulfina BarbuFoto: HotNews.ro

In opinia Sulfinei Barbu, cazul primarului de Cluj, Sorin Apostu, arestat preventiv intr-un scandal de coruptie "este un semnal puternic pentru populatie si pentru societate ca in guvernarea Emil Boc, justitia din Romania este libera, nu mai exista nici un fel de control politic. Nu era de imaginat in perioada lui Adrian Nastase, de exemplu, o astfel de situatie".

Ministrul Muncii a spus ca "lupta impotriva coruptiei nu este un slogan, ci este o realitate si indiferent cine greseste trebuie sa raspunda pentru faptele sale. Raspunderea penala este individuala".

Sulfina Barbu s-a declarat convinsa ca PDL poate iesi "intarit" dintr-un astfel de scandal de coruptie: "PDL daca are astfel de cazuri, sigur ca are imaginea afectata pana se clarifica lucrurile, dar eu cred ca poate sa iasa si intarit dintr-o astfel de situatie, cu masuri cum au fost luate, avem Codul Etic acum".

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare de mita in forma continuata, si omul de afaceri Calin Stoia, acuzat in acelasi dosar de dare de mita, au fost arestati preventiv, joi seara, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.