Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, joi, ca fostul lider PSD Mircea Geoana este binevenit daca doreste sa participe la un dialog despre stanga, in constructia care va fi lansata de UNPR - Uniunea Social Progresista, transmite Mediafax.

Sarbu a evitat sa spuna daca Geoana este binevenit in UNPR, el vorbind despre platforma de centru-stanga care va fi lansata de UNPR - Uniunea Social Progresista.

Presedintele UNPR a afirmat ca, daca Geoana vrea sa se alature acestei platforme si sa "participe la un dialog" despre centru-stanga, este binevenit si are usile deschise.

Uniunea Social Progresista va fi lansata de UNPR in decembrie, ca o platforma de dialog cu principalele segmente ale societatii civile, sindicate, asociatii de pensionari, personalitati ale mediului academic.

Sarbu nu a precizat daca USP va fi folosita ca vehicul electoral si daca UNPR ar putea candida sub sigla USP, insa nu a exclus acest lucru.

El a mai precizat, raspunzand unei intrebari, ca USP nu va avea nicio legatura cu PDL.

"Hai sa fim seriosi, dumneavoastra vedeti ca PDL e de stanga?", le-a spus Marian Sarbu jurnalistilor.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a postat, marti seara, pe pagina sa de Facebook, mesajul: "Vreau sa pun punct speculatiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Incetati cu prostiile!".

Geoana a postat acest mesaj dupa ce unii social-democrati au sustinut ca si-ar negocia trecerea la UNPR.