Decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic lui Mircea Geoana tulbura apele in Coalitie. Democrat liberalii au revendicat, la nivel declarativ, fotoliul de la Senat avansand chiar propuneri. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a declarat luni ca sefia Senatului "trebuie sa revina democrat-liberalilor" si ca exista mai multe variante in acest sens. De partea cealalta, colegii de Coalitie- senatorii UDMR se gandesc la o nominalizare proprie. Senatorul Gyorgy Frunda a declarat intr-o emisiune televizata ca "UDMR trebuie sa aiba propriul candidat la presedintia Senatului".

"Daca Geoana va fi eliberat din functie, PDL isi va da concursul la aceasta noi vom avea propriul candidat la functia de presedinte al Camerei Superioare(...) Sunt mai multe nume din interiorul PDL (n.r. care ar putea prelua sefia PDL). Nu a fost purtata nicio discutie despre niciun nume. Vestea unei posibilitati a schimbarii lui Geoana este proaspata. De ce nu Vasile Blaga? E senator, e un nume care ar putea fi luat in calcul', a declarat Oltean, citat de agentia Agerpres.

Dupa sedinta de la Senat, democrat liberalii s-au reunit la grup si au discutat strategia pe care trebuie sa o aplice. Potrivit surselor Hotnews.ro, democrat liberalii l-ar sustine pe Vasile Blaga pentru sefia Senatului insa decizia trebuie luata de catre conducerea partidului.

Nici senatorii UDMR nu au ratat ocazia de-asi exprima pretentile la fotoliul de sef la Senatului. Senatorul Gyorgy Frunda a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca formatiunea sa ar trebui sa desemneze un candidat pentru sefia Senatului."Eu cred, sunt convins, ca UDMR trebuie sa aiba propriul candidat la presedintia Senatului", a spus Frunda, la Realitatea Tv.

Parlamentarii UDMR urmeaza sa se intalneasca marti in sedinta de grup pentru a discuta eventualele propuneri pentru sefia Senatului. Totodata, potrivit protocolului Coalitiei, PDL, UDMR si UNPR trebuie sa discute ce strategie adopta in cazul inlocuirii lui Mircea Geoana de la sefia Senatului.