Vicepresedintele CNSLR-Fratia, Sorin Stan, a declarat, luni, ca pana cand nu se va clarifica situatia lui Liviu Luca, prim-vicepresedintele confederatiei, acesta nu va fi schimbat din functia de membru al Comitetului Economic si Social European (CESE), relateaza Mediafax.

Stan a spus ca "nu este normal sa tragem intr-un om care nu a fost condamnat". El a precizat ca CNSLR-Fratia va propune alta persoana pentru CESE doar daca Liviu Luca va fi arestat.

Guvernul a anuntat ca a solicitat confederatiei sindicale CNSLR-Fratia sa propuna un inlocuitor pentru Liviu Luca in functia de membru al Comitetului Economic si Social European (CESE), dupa ce prim-vicepresedintele confederatiei sindicale a fost retinut pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani.

Liviu Luca a fost numit in vara acestui an, de catre Consiliul Uniunii Europene, drept membru in cadrul Comitetului Economic si Social European pana la 20 septembrie 2015.

Conform Legii Dialogului Social, membrii in CESE sunt desemnati de catre Comitetul Economic si Social (CES) din Romania, pentru sindicate, patronate si societatea civila, iar propunerile CES sunt transmise la Uniunea Europeana de catre Guvern.

HotNews.ro a scris in premiera ca CNSLR-Fratia l-a desemnat pe Luca drept reprezentant in CESE, un organism european cu rol consultativ.

La momentul nominalizarii lui Luca, Florian Costache, presedintele CES, a declarat pentru HotNews.ro ca propunerea a fost facuta de reprezentantii CNSLR si a primit avizul CES. "La ora aceea (in vacanta de vara) dl. Luca nu avea problemele pe care le are acum. Si oricum, cata vreme nu exista o sentinta de condamnare definitiva nu poti acuza un om. Guvernul a indeplinit o formalitate prin nominalizarea d-lui Luca", a explicat Florian Costache pentru HotNews.ro.