Conducerea Partidului Social Democrat va sesiza marti dimineata Comisia de Integritate a partidului in cazul Mircea Geoana, a anuntat luni presedintele formatiunii, Victor Ponta, citat de Realitatea TV. Potrivit Agerpres, liderul social-democrat a spus ca orice membru care nu respecta o decizie a partidului, respectiv a grupului parlamentar al partidului si a conducerii PSD, "incalca Statutul" si, de aceea, trebuie sa raspunda in fata Comisiei de integritate morala. Conducerea PSD a hotarat luni inlocuirea lui Geoana cu Titus Corlatean la conducerea Senatului, Geoana declarand ca solicitarea partidului este "o decizie profund gresita, o greseala strategica majora", lasind sa se inteleaga ca nu va renunta singur la functie.

"Orice membru de partid care nu respecta deciziile propriului partid, se supune sanctiunilor. In statutul PSD sunt cateva sanctiuni posibile. Maine dimineata voi sesiza comisia, comisia trebuie sa decida, asa spune statutul partidului", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai spus ca "o solutie simpla" pentru social-democrati este sa scape de "cei care blocheaza respectarea Constitutiei si a legii. Astazi, in Senat, cei care intr-un fel au impiedicat aplicarea Constitutiei sunt senatorii de la PDL si UNPR".