PDL este in prezent mai izolat "decat era PRM-ul pe vremuri", a avertizat europarlamentarul Cristian Preda, intr-un interviu pentru Europa FM, spunand ca este foarte putin probabil ca democrat-liberalii sa castige alegerile parlamentare din 2012.

Cristian Preda in PE, BruxellesFoto: Agerpres

"In momentul asta suntem mai izolati decat era PRM-ul pe vremuri. Noi, PDL. Trebuie sa ne raspundem la aceasta intrebare - vrem ca dupa 2012 sa mai fim la putere sau nu? Daca vrem cu adevarat - raspunsul n-a fost dat, mi se pare ca unii din partid nu mai vor sa fim la putere dupa 2012, din atitudinea lor - daca vrem cu adevarat sa fim la putere, atunci trebuie sa ne pregatim pentru diverse situatii", a spus eurodeputatul democrat-liberal, citat de un comunicat al postului de radio mentionat, potrivit Agerpres.

El a luat astfel in considerare "situatia foarte putin probabila" ca democrat-liberalii sa fie cei care castiga scrutinul, precum si "situatia mai probabila" ca PDL sa fie pe locul doi sau pe locul trei, "daca USL-ul nu rezista, asa cum anunta diversi profeti". "Si atunci sa avem o disponibilitate, o capacitate de a negocia o coalitie. Inclusiv in varianta in care n-am fi primul solist", a completat Cristian Preda.

De asemenea, el a catalogat nou-anuntatele platforme politice - Miscarea Populara si Noua Republica - drept "iluzii politice".

"Daca Alba-ca-Zapada macar este o referinta literara, Miscarea Populara nu e nici macar atat. Adica este o iluzie care si-a facut loc, in mod discret, in lumea politica, dar care nu acopera nimic", a sustinut eurodeputatul democrat-liberal.

El a aratat ca, din perspectiva politica, nu inseamna nimic faptul ca fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana, a inregistrat marca 'Miscarea Populara' la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

"Politic, asta nu inseamna nimic. Acum, chiar mai mult cu cat Ioana Basescu, spre deosebire de Elena Basescu, nu are un angajament politic. Daca ramanem intr-un univers al luciditatii, lucrurile astea nu inseamna nimic. Nu exista sub etichetele pe care le pomenim ceva consistent. Exista, poate, o forma de a dilua o asteptare", a afirmat Preda.