Presedintele UNPR Gabriel Oprea a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca legea privind taxarea averilor mari si foarte mari va fi aplicata pana la sfarsitul anului in curs, proiectul de act normativ aflandu-se la ultima procedura, transmite Agerpres.

Liderul progresist, care a participat la Conferinta Judeteana a organizatiei a Uniunii, a afirmat ca UNPR nu a cerut, in cadrul coalitiei, functii, ci doar doua legi, respectiv cea privind cosul de solidaritate si cea referitoare la taxarea averilor mari si foarte mari.

"Partidul nostru merge foarte bine. Noi nu am cerut functii. Eu eram ministru inainte sa fac acest partid. Noi am cerut doar doua legi: cosul de solidaritate si taxa pe averile mari si foarte mari", a declarat Oprea.

Referindu-se la cel din urma proiect de act normativ, presedintele UNPR a reiterat faptul ca estimarile arata ca, in trei ani, se vor strange la bugetul de stat 9 miliarde de euro.

"Aceasta lege este prinsa in protocolul coalitiei. Este in ultima procedura, camera decizionala este Camera Deputatilor. Pana la sfarsitul anului, aceasta lege se va aplica si va aduce statului roman noua miliarde de euro pentru pensionari", a sustinut Oprea.

Gabriel Oprea a participat, vineri, alaturi de Cristian Diaconescu, la Conferinta Judeteana a UNPR Prahova.